Minnesota Wild vyradili číslo Mikka Koiva. Milujem vás, odkázal fanúšikom

Mikko Koivu počas ceremoniálu pri príležitosti vyradenia jeho čísla klubom Minnesota Wild.
Mikko Koivu počas ceremoniálu pri príležitosti vyradenia jeho čísla klubom Minnesota Wild. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|14. mar 2022 o 06:49

Mikko Koivu sa neubránil slzám.

ST. PAUL - Stal sa prvým hráčom v histórii Minnesoty Wild, ktorého číslo bolo vyradené. Bývalý kapitán Mikko Koivu zažil pamätnú noc.

Na trinásteho marca pripadol dátum veľkej udalosti. Číslo deväť poputovalo pod strop a už si ho nebude môcť obliecť žiaden hráč "divochov".

Fínsky útočník si pripravil pätnásťminútový príhovor. Skoro celý ho zvládol bez sĺz - rozplakal sa, až keď hovoril o "najväčšom dare svojho života", dcére a dvoch synoch.

"V angličtine ani fínčine neexistujú slová, ktorým by som vedel popísať, aká je pre mňa pocta, že klub Minnesota Wild vyradil moje číslo," povedal Koivu. "Mám odtiaľ toľko krásnych spomienok. A to všetko vďaka tunajším skvelým ľuďom."

Fanúšikom odkázal, že budú navždy v jeho srdci. "Ďakujem. Všetkých vás milujem," dodal smerom k plnej budove.

Svoju triedu ukázal, keď sa poďakoval i Nashvillu Predators, súperovi Wild, za to, že sú súčasťou jeho večera, hoci jediným hráčom Preds na ich striedačke bol Koivov krajan Mikael Granlund, niekdajší útočník Minnesoty.

Mikko Koivu s deťmi počas ceremoniálu pri príležitosti vyradenia jeho čísla klubom Minnesota Wild.
Mikko Koivu s deťmi počas ceremoniálu pri príležitosti vyradenia jeho čísla klubom Minnesota Wild. (Autor: TASR/AP)

Mikko Koivu drží niekoľko významných rekordov Wild. V ich drese odohral najviac zápasov (1028), prihral na najviac gólov (504) a vedie i historické bodovanie organizácie (709). V počte gólov (205) je druhý za Mariánom Gáboríkom.

Kapitánom tímu bol dlhých jedenásť rokov, od sezóny 2009/10. Kariéru ukončil siedmimi duelmi za Columbus Blue Jackets v ročníku 2020/21.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minnesota Wild vyradili číslo Mikka Koiva. Milujem vás, odkázal fanúšikom