VIDEO: Pospíšil centimetre od gólu. Ružička by si mal brať príklad, píše novinár

Martin Pospíšil v drese Calgary.
Martin Pospíšil v drese Calgary. (Autor: X / Calgary Flames)
Oh my Hockey|22. dec 2023 o 08:00

Martin Pospíšil patrí k najaktívnejším hráčom Calgary na ľade.

ANAHEIM. Calgary Flames zvíťazili v noci zo štvrtka na piatok nad Anaheimom Ducks 3:0. O góly hostí sa postarali Desimone, Lindholm a Greer.

Nastúpili aj obaja Slováci Martin Pospíšil a Adam Ružička. Názory na ich výkony v zápase sa však rôznia.

Prvý menovaný podal ďalší výborný výkon, o čom svedčí video z jedného striedania. V tom ukázal inteligenciu a tvorcovské schopnosti. Bol centimetre od gólu.

VIDEO: Najlepšie striedanie Martina Pospíšila proti Anaheimu

V druhej lajne odohral 13 minút a 23 sekúnd, prezentoval sa plusovým bodom, tromi strelami a dvomi bodyčekmi.

Novinár Robert Munnich zo špecializovaného webu flamesnation.ca však vyjadril obavy o Adama Ružičku. Na sociálnej sieti X sa vyjadril, že by podľa jeho názoru mal pridať.

"Jeden hráč, od ktorého chcem vidieť viac, je Adam Ružička. Je veľa zápasov, v ktorých si ho ledva všimnete," napísal po poslednom dueli.

"Rád by som bol, ak by si vytrhol stránku z knihy Martina Pospíšila a začal hrať fyzický hokej. Ak by pridal tento aspekt, mohlo by to z neho urobiť dobrého hráča."

Narážal na skutočnosť, že je Pospíšil v uplynulom období jedným z najčastejšie bodyčekujúcich hráčov. V ostatných 5 dueloch rozdal 20 "hitov". Hoci odohral len 21 duelov a povolaný do prvého tímu bol až začiatkom novembra, s 58 bodyčekmi vedie tímovú štatistiku.

Pre porovnanie, Ružička ich za celú sezónu pozbieral len tri, najmenej zo všetkých hráčov tímu s aspoň 12 odohranými zápasmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Pospíšil centimetre od gólu. Ružička by si mal brať príklad, píše novinár