Vrátil sa po dlhej a ťažkej maródke. Demek po prvýkrát v sezóne bodoval

Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL.
Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL. (Zdroj: Twitter @EdmOilKings)
Oh my Hockey|23. feb 2023 o 07:43

Slovenský útočník predtým za Kamloops nehral.

KAMLOOPS. Jakub Demek sa teší z prvého bodu v sezóne aj v klube Kamloops Blazers. Asistoval pri výhre 6:3 nad Swift Current Broncos.

Kanadský bod si pripísal v druhom stretnutí v klubových farbách. Hoci mal na chrbte zaveseného obrancu, dokázal prepasírovať puk pred bránku a jeho ponuku prijal Connor Levis.

VIDEO: Prvý bod Jakuba Demeka v sezóne 2022/23

Demek plní v zostave tímu rolu krídelníka. Na bránku súpera vystrelil v tomto dueli trikrát, pripísal si plusku.

Blazers vyhrali deviaty duel v rade.

Vlani sa s tímom Edmonton Oil Kings stal šampiónom Western Hockey League. Šancu zopakovať tento úspech či vyhrať Memorial Cup má aj ako hráč Kamloops, kde je jeho spoluhráčom Logan Stankoven so slovenskými koreňmi.

Vlani si latku nasadil poriadne vysoko. V 55 dueloch základnej časti nazbieral 54 (20+34) bodov, ďalších 17 (5+12) bodov pozbieral v 19-zápasovej jazde za Pohárom Eda Chynowetha.

Devätnásťročný forvard nehral od letných majstrovstiev sveta do 20 rokov, kde utrpel zranenie ramena. Jeho rekonvalescencia bola dlhá a úmorná. Prišiel aj o posledný juniorský šampionát, na ktorom sa mohol zúčastniť.

Beniakovčan bol jediným slovenským hráčom draftovaným v roku 2021. Na konci štvrtého kola si ho vybrali Vegas Golden Knights.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Vrátil sa po dlhej a ťažkej maródke. Demek po prvýkrát v sezóne bodoval