Hviezdna posila s prvým gólom. Horvat skóroval pri domácom debute

Bo Horvat oslavuje gól so spoluhráčmi.
Bo Horvat oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. feb 2023 o 07:06

Bo Horvat prispel k víťazstvu "ostrovanov" presným zásahom.

NEW YORK. Bo Horvat nastúpil po prvý raz v UBS Arene ako hráč New Yorku Islanders. Tento domáci debut obzvláštnil gólom.

Presadil sa v 26. minúte, keď uzavrel stav stretnutia na 4:0. Newyorčania porazili Seattle a urobili významný krôčik v ceste do play off.

Kanadský center bol na začiatku akcie vykázaný z kruhu na vhadzovanie. Na to sa následne postavil Josh Bailey. Po buly vyrazil Horvat okamžite napádať a bol úspešný. Vďaka jeho skvelej práci si puk našiel Mathew Barzal, potiahol ho bližšie k stredu útočného pásma a našiel Horvata, ktorý sa medzitým uvoľnil pri tyčke.

VIDEO: Prvý gól Bo Horvata v drese Islanders

Jeho strela rozjasala publikum. Bolo vidieť, že si prvý presný zásah pred domácimi fanúšikmi užíva.

"Nebudem klamať, naozaj to bol výborný pocit," vyjadril sa po zápase. "Ešte viac to chutilo z toho dôvodu, že som sa presadil doma a vyhrali sme."

Vyslúžil si potlesk postojačky. S priaznivcami si ihneď padli do oka a po stretnutí ich pochválil. "Takto nahlas moje meno neskandovali už dlho, možno nikdy."

Tento večer bol významný aj pre niektorých jeho spoluhráčov.

Skóre otvoril v ôsmej minúte Samuel Bolduc. Dvadsaťdvaročný obranca zaknihoval v piatom zápase prvý gól i bod v profilige.

VIDEO: Prvý gól Samuela Bolduca v NHL

"Je to výborné, zvlášť preto, lebo sa to stalo doma, kde za sebou máte fanúšikov. Úžasný pocit," opísal Bolduc.

Pri jeho góle zaznamenal stý bod v súťaži Scott Mayfield. Brock Nelson, čerstvo najpresnejší strelec v NHL, bodoval v ôsmom stretnutí za sebou.

Gólovo sa presadili aj Holmström a Pageau. Veľký podiel na víťazstve mal brankár Iľja Sorokin, pochytal všetkých 31 striel.

Pripísal si už 15. čisté konto v NHL. Od sezóny 1943/44 je piatym najrýchlejším brankárom, stačilo mu na to 113 zápasov. Pred ním sú iba Tony Esposito, Terry Sawchuk. Jacques Plante a Glenn Hall.

"Veľmi verím tejto partii. Máme veľa energie a teraz ťažíme z dobrej vlny, na ktorej sme," podotkol kapitán Anders Lee. "Pre Seattle to bol ťažký zápas, vracali sa po prestávke, takže sme to premenili na našu výhodu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdna posila s prvým gólom. Horvat skóroval pri domácom debute