Chárov rekord vydržal, žena predviedla skvelú kľučku. Súťaže hviezd boli aj nudné

Sarah Nurseová prekonáva Igora Šesťorkina
Sarah Nurseová prekonáva Igora Šesťorkina (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|4. feb 2023 o 04:22

Najrýchlejším korčuliarom sa stal Svečnikov, najpresnejším strelcom Nelson.

SUNRISE. Rýchlosť Dylana Larkina, strelu Connora McDavida i reflexy Andreja Vasilevského si fanúšikovia NHL môžu vychutnávať často. Na jednom mieste v rovnakom čase ich však dostanú len raz za rok.

Najväčšie hviezdy NHL sa stretli na slnečnej Floride. Teplomer v Sunrise ukazoval 26 stupňov Celzia a piatok znamenal začiatok víkendu hviezd slávnej súťaže.

Tohtoročné súťaže zručností boli čímsi zvláštne.

Organizátori sa rozhodli využiť počasie a okolité pláže a niektoré z nich umiestniť pod holé nebo. Tieto disciplíny tak boli natočené vopred.

Hokejisti boli v prvý deň oblečený v tzv. reverse retro dresoch svojich tímov. Publikum zabával okrem iných aj niekdajší obranca P. K. Subban. S komentátormi spolupracovali Mark Messier či Chris Chelios.

Kritické hlasy

Prvý deň podujatia sa však nestretol len s pozitívnymi reakciami. Fanúšikovia, novinári či hokejisti sa vyjadrovali, že je celý prenos trápny a nudný.

Po prvé, na obrazovkách sa objavilo množstvo ľudí, o ktorých predtým málokto počul a s hokejom by si ich nikto nespojil. Stačil pohľad na porotu v súťaži nájazdov.

Druhý prívlastok mal prostý základ. Proces bol zdĺhavý, disciplíny prerušované a zvláštne preskakované. Trevor Zegras na Twitteri uverejnil emoji signalizujúce, že ho toto súťaženie hviezd NHL uspáva.

Divákov príjemne vyrušili aspoň presné strely McDavida či krásny nájazd Nurseovej, ďalší si pochvaľovali účasť detí viacerých hokejistov na ľade vo výstroji.

Dokopy sa uskutočnilo sedem súťaží zručností.

Najrýchlejší korčuliar

Je šťastie, že NHL ráta aj s nepríjemnými pádmi.

Hneď prvý účastník zápolenia o titul najrýchlejšieho muža ligy, Cale Makar, spadol pri svojom pokuse o čo najrýchlejšie kolo okolo ľadovej plochy. Narazil do mantinelu, ktorého rohy sú zmäkčené, aby zabránili zraneniu.

Z toho dôvodu sa musel uspokojiť s časom 22,304 sekúnd. Hviezdny zadák Colorada došiel svoju jazdu s nekomfortným výrazom v tvári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov rekord vydržal, žena predviedla skvelú kľučku. Súťaže hviezd boli aj nudné