Na prvom tréningu stál ledva na korčuliach. Ako Boudreau zmenil Halákov Vancouver

Bruce Boudreau pred médiami.
Bruce Boudreau pred médiami. (Autor: SITA/AP)
Samuel Grega|18. dec 2021 o 16:00

Klub pod novým trénerom našiel impulz a identitu.

BRATISLAVA. Vancouver Canucks pred 6. decembrom 2021: 25 zápasov, osem výhier, 18 bodov, skóre 59:79 a 15. miesto v konferencii. Tragédia. Sklamanie.

Zmena bola nevyhnutná, a tak nastal vietor vo vedení tímu. Kouč Travis Green a generálny manažér Jim Benning dostali výpoveď.

Novým trénerom bol menovaný Bruce Boudreau, Jim Rutherford zase novým dočasným generálnym manažérom a prezidentom hokejových operácií.

Ako vyzerá tím po ich príchode? Šesť zápasov, šesť výhier, plný počet bodov, skóre 19:10 a najlepšia forma v NHL.

Lepší mikulášsky darček ako trénera Boudreaua si hráči Canucks snáď ani nemohli priať. Mužstvu dodal iskru, ktorá mu mesiace chýbala. Ako to urobil?

Trpká jeseň

Najprv sa pozrime na Canucks pred jeho príchodom. Je nutné povedať, že Vancouver nebol zlý tím. Skrýval veľký potenciál.

V úvode sezóny, keď bol trénerom Travis Green, bolo v ich hre veľa negatív. Nie všetko však bolo zlé. V štatistike striel, ktoré boli počas zápasov vystrelené, boli dokonca mierne nadpriemerní. 51,2 % striel v ich dueloch išlo z ich hokejok. 

Problémom bola žalostná efektivita. Vancouver patril medzi úplne najhoršie tímy v streleckej úspešnosti, premieňal iba sedem percent svojich pokusov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na prvom tréningu stál ledva na korčuliach. Ako Boudreau zmenil Halákov Vancouver