Česi si skomplikovali situáciu. Čaká ich súper, ktorého roky nezdolali

Radosť tímu USA na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022.
Radosť tímu USA na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. aug 2022 o 07:25

Šláger skupiny rozhodol dvojgólový Matt Coronato.

MS v hokeji do 20 rokov 2022 - skupina B

USA - Švédsko 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 7. Berard (Bordeleau, Hughes), 26. Coronato (Cooley, Knies), 46. Coronato (Slaggert, Cooley) - 52. Andrae (Wallinder, Magnusson), 59. Stakkestad (Andrae, Olausson)

EDMONTON. Hokejisti USA vyhrali v nočnom šlágri MS do 20 rokov v Edmontone nad Švédskom 3:2 a stali sa víťazmi B-skupiny.

Američania viedli v súboji o prvé miesto v tabuľke už 3:0, keď sa dvakrát strelecky presadil Matt Coronato, severania dokázali v závere už len znížiť.

Američania si vo štvrtom zápase pripísali štvrté víťazstvo a ovládli skupinu so ziskom 12 bodov. Vo štvrťfinále narazia na štvrtý tím A-skupiny Česko.

Pre Čechov, ktorí prekvapujúcou prehrou s Lotyšskom rozhodli o slovenskom osude, nejde o obľúbeného súpera. Na juniorských šampiónoch ho nezdolali viac ako desať rokov a ostatných sedem duelov prehrali so skóre 8:42.

Švédi odohrajú v B-skupine ešte jeden zápas, v noci na utorok o 4.00 SELČ zabojujú proti Nemecku o druhú priečku. Oba tímy majú zhodne šesť bodov a už majú takisto istý postup do vyraďovacej fázy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi si skomplikovali situáciu. Čaká ich súper, ktorého roky nezdolali