Za šesť minút inkasoval trikrát. Aj tak sa Slovan vrátil na čelo tabuľky

Radosť hokejistov HC Slovan Bratislava po strelenom góle.
Radosť hokejistov HC Slovan Bratislava po strelenom góle. (Autor: TASR)
TASR|19. jan 2023 o 20:40

Trenčín aj druhýkrát v tomto roku nestačil na Slovan.

Tipos extraliga - 31. kolo

Trenčín - Slovan Bratislava 3:5 (0:1, 3:3, 0:1)

Góly: 25. Flick (Tourigny), 26. Čacho (Ozols, Ulrych), 31. Valach (Hudec) - 2. Zigo (Lukošik), 29. Gachulinec (Zigo, Lukošik), 29. Török (Preisinger), 36. Haščák (Török), 59. Harris.

Rozhodovali: Korba, Snášel - Knižka, Staššák, vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 1288 divákov.

Trenčín: Durný - Starosta, Tourigny, Pietroniro, Nemčík, Ulrych, Ozols, Stašiniak - Petráš, Čacho, Sloboda - Thelin, Flick, Drábek - Hudec, Sojčík, Valach - Krajčovič, Jurík, Obdržálek

Slovan: Coreau - MacKenzie, Golian, Maier, Ackered, Gachulinec, Sersen, Fereta - Pecararo, Harris, Takáč - Lukošik, Kytnár, Zigo - Török, Preisinger, Haščák - Šotek, Bezák, Petriska

DUBNICA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom zápase 31. kola Tipos Extraligy nad Duklou Trenčín 5:3 a vrátili sa na prvé miesto tabuľky.

Víťazný gól duelu, ktorý sa hral v prechodnom domove Trenčanov v Dubnici nad Váhom, strelil v 36. minúte Marcel Haščák. Domácim v závere nevyšla power play, triumf hostí spečatil gólom do prázdnej bránky Brant Harris.

Slovan vedie ligu o bod pred Zvolenom. Trenčín zostal na deviatom mieste, keďže v tomto roku aj druhýkrát úradujúcemu majstrovi podľahol.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Toto prostredie v Dubnici je špecifické. Trenčín hrá veľmi aktívne a my sme s tým mali trošku problém. Skoro sme išli do vedenia, čo bolo dobré. Prvý gól je vždy veľmi dôležitý.

Mali sme prevahu, ale nepridali sme ďalší gól. V druhej tretine sme zbytočne prehrávali súboje v obrannom pásme a Trenčín otočil stav. Potom sa naša hra zlepšila, dali sme ďalšie góly a tretiu tretinu sme zvládli asi najlepšie.

Prejavili sa skúsenosti, hoci sme točili len tri formácie. Chalani nechali na ľade všetko a tri body určite berieme," povedal tréner Slovana Ján Pardavý. 

VIDEO: Zostrih zo zápasu Dukla Trenčín - Slovan Bratislava

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Mali sme celkovo viac z hry, ale mali sme aj hluchú päťminútovku v druhej tretine, ktorá nás stála zápas. Dostali sme lacné góly.

Myslím si, že dnes si Slovan nevypracoval také veľké šance ako obvykle. Boli sme hokejovejší, ale skúsenosti sú na ich strane. Z jednej šance dajú gól. Musíme im pogratulovať a ideme ďalej," dodal tréner Trenčína Róbert Döme.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Za šesť minút inkasoval trikrát. Aj tak sa Slovan vrátil na čelo tabuľky