Marcinko si po zisku titulu našiel nový klub. Bude hrať s Cingelom, Čiliak však odchádza

Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec.
Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec. (Autor: TASR)
TASR|1. máj 2023 o 17:18

Cingel odohral predchádzajúcich šesť sezón za Hradec Králové.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti Tomáš Marcinko a Lukáš Cingel sa stali novými posilami Komety Brno.

Účastník českej najvyššej súťaže o tom informoval na oficiálnej stránke klubu. V tíme naopak skončil brankár Marek Čiliak.

Skúsený 35-ročný Marcinko pôsobil od sezóny 2017/2018 v Třinci, s ktorým získal štyri tituly majstra českej republiky za sebou. Po narodení syna však chce byť bližšie k rodine, doma má okrem manželky aj dcérku.

"Uplynulé mesiace boli náročné, keďže sa nám narodil aj synček. Rodina mi veľmi chýba a aj ja im. Preto sme sa to snažili riešiť najvhodnejším spôsobom aj po logistickej stránke. Prišla táto možnosť, dostal som ponuku z kvalitného tímu, je to pre mňa ďalšia nová výzva," uviedol Marcinko pre TASR.

Cingel odohral predchádzajúcich šesť sezón za Hradec Králové. Jeho mužstvo v nedávno skončenom ročníku prehralo vo finále proti Třincu 2:4 na zápasy. Tridsaťročný center však nenastúpil pre zranenie. Predtým pôsobil tri roky v Sparte a hral aj za Lev Praha v KHL.

Tridsaťtriročný Čiliak sa vrátil do klubu minulý rok po odchode z Popradu. V sezónach 2016/17 a 2017/18 získal s Brnom majstrovské tituly.

Do Brna mieri aj Exkošičan Pavel Jenyš. Český útočník pôsobil na Slovensku v sezóne 2020/2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Marcinko si po zisku titulu našiel nový klub. Bude hrať s Cingelom, Čiliak však odchádza