Z prehier sú už chorí. Čo chýba Prešovu? Rozdieloví hráči, vraví Bokroš

Súboj nováčika z Prešova proti majstrovi zo Zvolena priniesol zaujímavý priebeh.
Súboj nováčika z Prešova proti majstrovi zo Zvolena priniesol zaujímavý priebeh. (Autor: TASR – František Iván)
Patrik Fotta|11. okt 2021 o 00:30

Mikúšov gól nakopol majstra k obratu.

PREŠOV. „Veľmi zamrzí prehrať takýmto spôsobom. Robíme hlúpe individuálne chyby, ktoré nás stoja zápasy. Už sme z tých prehier v šatni chorí. Musí to prestať,“ vyhlásil útočník Prešova Eduard Šimun.

V stretnutí 7. kola Tipos extraligy strelil svoj štvrtý gól v sezóne. Hoci prešovskí hokejisti na domácom ľade viedli nad majstrom zo Zvolena 2:0, z víťazstva 3:2 sa napokon radoval ich súper.

K obratu zavelil Juraj Mikúš, ktorý sa krátko pred koncom druhej tretiny ideálne zorientoval pred ruským brankárom Nikitom Bespalovom a pohotovo zakončil.

„Spočiatku sme sa trápili. Prvý gól nás nakopol k lepšiemu výkonu. Odohrali sme v Prešove dobrý zápas,“ vravel Mikúš.

Po inkasovanom góle sa Prešovčania začali obávať o výsledok. Od súpera sa nechali viackrát zatlačiť vo svojom obrannom pásme. Aj pri rovnovážnom stave sa občas zdalo, že má Zvolen presilovú hru.

„Robili sme zbytočné fauly. Za stavu 2:0 sme mali hrať umne a nie sa plašiť. Po zlepenom góle sme sa roztriasli. Nepochopiteľne sme zase a znova stratili zápas. Je to mizéria,“ vravel sklamane Šimun.

Spadol im kameň zo srdca

Ani Zvolenčania neprežívajú ideálny vstup do sezóny. Po siedmich kolách majú na konte jedenásť bodov. Hoci sú najviac strieľajúcim mužstvom v lige, efektivita v zakončení nie je podľa ich predstáv. 

„Na každý gól sa neskutočne nadrieme. Spadol nám obrovský kameň zo srdca, že sa nám podarilo získať tri body vonku. Teší ma, že som dal premiérový gól v sezóne. Navyše o to viac, že bol víťazný,“ povedal zvolenský obranca Peter Hraško.

Kapitánovi prešovských hokejistov Marekovi Zagrapanovi sa duel hodnotil ťažko. Rozhodla tretia tretina, ktorú domáci nezvládli.

„Mali sme to veľmi dobre rozohrané proti tak silnému súperovi akým je Zvolen. Záver sme však nezvládli. Potrebujeme už začať zbierať body,“ skonštatoval. 

Posily? Opýtajte sa Ľuptáka

Prešovu môže byť malou náplasťou aspoň herný prejav. Nováčik dokázal s majstrom odohrať vyrovnanú partiu.

„Strieľame veľmi málo gólov. V Košiciach sme dali len jeden, proti Zvolenu dva. Chýba nám kvalita v útoku," zhodnotil tréner Prešova Ernest Bokroš.

Potrebujeme rozdielových hráčov, ktorí by nás potiahli v rozhodujúcich momentoch. Iba snaha a bojovnosť nestačia,“ doplnil. 

Tréner Prešova Ernest Bokroš volá po posilnení útoku.
Tréner Prešova Ernest Bokroš volá po posilnení útoku. (Autor: TASR - František Iván)

Skúsený lodivod prezradil, že so zraneným legionárom Brettom Welychkom, nebudú môcť počítať ešte najbližšie tri týždne. Príde k posilneniu kádra?

„Tieto veci má na starosti šéf klubu Róbert Ľupták. Je to jeho parketa. Máme v tíme veľa snaživých chlapcov, ale ostatné kluby majú niekoľko rozdielových hráčov. Pokiaľ ich mať nebudeme, neostáva nám iné ako bojovať,“ povedal Bokroš.

Zvolenčanov skolila viróza

Káder majstra prešiel v lete obmenou. Kostra tímu však ostala. Situáciu však komplikujú zranenia.

„Zápas v Prešove nedohral Nicholas Saracino. Navyše, keďže je chrípkové obdobie, pár hráčov vyradila viróza. Pevne verím, že po ich uzdravení a návrate do zostavy, sa prejaví naša šírka kádra,“ uviedol Mikúš.

V súboji Michaloviec so Spišskou Novou Vsou sa domácemu brankárovi Karolusovi Kaarlehtovi podaril ojedinelý kúsok. Cez celé ihrisko vyhodil puk, ktorý skončil až v opustenej bráne.

O čosi podobné sa mohol pokúsiť aj zvolenský brankár Robin Rahm. Ten napokon zvolil vyhodenie puku o mantinel.

„Som rád, že to Robin odohral opatrne. V strede bolo veľa hráčov Prešova, takže by to nemuselo vyjsť. Samozrejme, by sme boli radi, keby sa aj jemu podarilo dať gól,“ pousmial sa Mikúš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Z prehier sú už chorí. Čo chýba Prešovu? Rozdieloví hráči, vraví Bokroš