Doplatili na nezodpovednosť. Zlyhali skúsení hráči, vravel košický útočník

Pohľad na striedačku HC Košice v zápase so Slovanom Bratislava.
Pohľad na striedačku HC Košice v zápase so Slovanom Bratislava. (Autor: TASR – František Iván)
Patrik Fotta|26. sep 2021 o 22:13

Derby sa zlomilo po striedaní brankárov.

KOŠICE. „Za stavu 3:0 to musíme v obrane zabetónovať aj keby sme mali puky vyhadzovať do konca zápasu.

Od prvého do posledného hráča sme hrali nezodpovedne. Je to však chyba predovšetkým nás skúsenejších,“ vravel útočník HC Košice Pavel Klhůfek.

Košičania na domácom ľade v 2. kole Tipos extraligy prehrali so Slovanom Bratislava 3:6. Nové logo s dresmi tak nepokrstili víťazstvom. 

"Oceliari" viedli už 3:0, no v druhej tretine hostia vyťažili z výraznej streleckej prevahy a štyrmi gólmi otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech.

„Herne sme v prvej tretine za Košicami nezaostávali. Po našich chybách sme inkasovali, ale dokázali sme sa vzchopiť. Je to paráda pre charakter mužstva,“ uviedol útočník Slovana Tomáš Matoušek.

Hlavaj: Boli sme jednoznačne lepší 

Bratislavčania po treťom inkasovanom góle vystriedali brankárov. Kristersa Gudlevskisa nahradil Samuel Hlavaj.

Rodák z Martina za svoj chrbát nepustil žiadnu strelu aj napriek tomu, že si košickí hokejisti vytvorili niekoľko dobrých príležitostí.

„Boli sme herne jednoznačne lepší ako Košice. Za stavu 0:3 som išiel do brány s pocitom, že už nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Chytil som pár striel. Cítil som sa v bráne dobre,“ zhodnotil Hlavaj.

Košičania premrhali so Slovanom trojgólový náskok.
Košičania premrhali so Slovanom trojgólový náskok. (Autor: TASR – František Iván)

Košičania po úvodnom uragáne, ktorým si vytvorili trojgólové vedenie, druhú tretinu absolútne zbabrali.

Pred vlastnou bránou boli totálne nedôrazní. Bezradného brankára Andreja Košarišťana nechali obrancovia viackrát samého napospas hosťujúcim hráčom.

Nevedia, kde sa stala chyba

„V ďalších zápasoch to musí jednoznačne zmeniť. Keď ja idem pred bránu súpera vraciam sa dosekaný tak, že sa na druhý deň neviem ani postaviť. To isté musíme robiť aj my,“ vyhlásil Klhůfek.

Košičanov po zápase mrzel nevyužitý náskok. Príčinu toho, čo sa stalo v druhej tretine však nevedeli priamo pomenovať.

„Ťažko sa vysvetľuje. Ľudí sme v derby chceli potešiť víťazstvom, no to sa nám nepodarilo,“ vravel po zápase sklamaný košický kapitán Michal Chovan.

Zápasy medzi Košicami a Slovanom boli vždy veľkým lákadlom. Hráčom oboch táborov chýbalo na tribúnach viac divákov. Kapacita Steel Arény je v režime OTP obmedzená na 25 percent a do haly môže prísť len 2000 divákov.

„Môžeme si hovoriť, čo len chceme, ale hokej sa hrá hlavne pre ľudí. Som vďačný aj za tých, čo prišli, ale ak by bola plná hala aj hokej by vyzeral úplne inak,“ povzdychol si obranca Slovana Juraj Valach.

Döme sa kontumácie s Trenčínom neobáva

Košický tréner Kalle Kaskinen pripravoval svoj tím na dôraznú hru Slovana v priestore pred bránou. Jeho zverencom sa podarilo držať týchto pokynov iba v úvodnej tretine.

„Nesmie sa nám stávať, že súperi dorážajú strelu z jedného metra pred našim brankárom. Musíme hrať tvrdšie. Potrebujeme sa poučiť z chýb, ktoré robíme v druhých tretinách,“ uviedol Kaskinen.

Slovan má po úvodných dvoch zápasoch na konte dve víťazstvá a 10 strelených gólov. Trénera Róberta Dömeho potešil v Košiciach herný prejav mužstva. Slovan naštartovalo k obratu striedanie brankárov.

„Gudlevskis je jeden z najlepších brankárov v lige. Prvý gól bola jeho chyba, po tom treťom sme chceli niečo zmeniť. Hlavaj sa chytil a potvrdil, čo od neho očakávame,“ uviedol Döme.

V úvodnom zápase sezóny proti Trenčínu (Slovan vyhral 4:1, pozn.) sa mali Slovanisti previniť voči pravidlám. Na súpiske nemali dvoch hráčov s ročníkom narodenia 2002 alebo mladším. Tréner Slovana sa možnej kontumácie neobáva.

„Myslím si, že to nehrozí. V najhoršom prípade by sme mali dostať pokutu alebo upozornenie,“ vyhlásil Döme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Doplatili na nezodpovednosť. Zlyhali skúsení hráči, vravel košický útočník