Najrýchlejší gól v najdlhšom zápase. Koľko to bolo sekúnd? pýtal sa strelec

Matt Petgrave.
Matt Petgrave. (Autor: TASR – Jakub Kotian)
Jozef Petruška|1. dec 2021 o 13:55

Stavjaňa: Predviedli sme ťažkopádny výkony.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Na posledný novembrový deň bola naplánovaná dohrávka 14. kola Tipos extraligy medzi nováčikom súťaže zo Spišskej Novej Vsi a Nitrou.

Predzápasová matematika u oboch mužstiev bola viac než jasná. Spišiaci sa nechcú pozerať na dno tabuľky.

Ich ambície sú pohybovať sa viac v strede. A to chceli potvrdiť aj v súboji s Nitrou.

Kedysi dávno by sa písalo: „Diváci sa nestihli ani poriadne usadiť a už sa oslavoval prvý gól.“ Alebo: „Niektorí diváci prvý gól nevideli, lebo si v pokladni kupovali ešte len vstupenku na zápas!“ 

V utorok podvečer to skôr vyznelo takto: „Fanúšikovia Spišskej Novej Vsi s pomalším internetovým pripojením prvý gól nestihli.“

Brankár Nitry si tak rýchly gól nepamätá

Pätnásť sekúnd stačilo Davidovi Petgraveovi, aby vytvoril nový rekord extraligy v prebiehajúcej sezóne. 

„Tak rýchly gól si ešte vo svojej kariére nepamätám. Bol to taký nahodený padajúci puk, ktorý skončil v sieti. A vlastne koľko to bolo sekúnd?“ pýtal sa po zápase divácky najpopulárnejší hráč Spišskej Novej Vsi Petgrave.

Ten mohol byť v tomto súboji dvojnásobným hrdinom. Po rekordne rýchlom góle v 38. minúte dostal Spišiakov do vedenia 4:3 a v záverečnej hre bez brankára opäť nahodeným pukom cez celé klzisko tesne minul opustenú bránu Nitry. 

„Nerobím si štatistiku, ale ani nepamätám, kedy som naposledy dostal tak rýchly gól. Celkovo z brankárskeho pohľadu sa ťažko hodnotí zápas, v ktorom padne tak veľa gólov.

S bodom sme spokojní, ale mohlo ich byť aj viac,“ povedal po napínavom stretnutí gólman Nitry Dávid Honzík. 

Druhým dvojgólovým hrdinom Spišiakov bol Matej Giľák. Najprv dostal svoje mužstvo do vedenia gólom na 2:1. Po jeho druhom góle na 5:3 sa už črtali kontúry víťazstva Spišiakov. 

„Dva strelené góly, ale aj získané body tešia. Škoda len, že sme to nerozhodli už v riadnom hracom čase.

Darilo sa nám presilovkách. Mohli sme využiť aj početnú prevahu v nadstavenom čase. V nájazdoch to bolo napínavé, ale tu sme sa spoliehali na šikovnosť Damiana Tyczynského,“ skonštatoval opäť v dobrej forme hrajúci kanonier Spišiakov Matej Giľák. 

Spišák: Najlepší vstup do zápasu

Omladená Nitra to nevzdávala do poslednej sekundy a Buček poslal zápas gólom na 5:5 do predĺženia a následne dlhých samostatných nájazdov. 

„Rýchly gól nás zaskočil, ale dokázali sme sa dostať do zápasu. Na jednej strane spokojnosť s bodom za nerozhodný stav, ale mohli sme pomýšľať na viac.

Treba však uznať aj kvalitu súpera a Spišská hrala v tomto stretnutí veľmi dobre,“ povedal po stretnutí Samuel Buček. 

„Domáci rýchlo strelili gól, ale aj otočili výsledok. Z našej strany to bol ťažkopádny výkon. Disciplína nezodpovedá tomu, aby naši hráči mohli atakovať vyššie priečky tabuľky“ zhodnotil stretnutie tréner Nitry Antonín Stavjaňa. 

„Bol to náš najlepší vstup do zápasu v tejto sezóne. Rýchlo sme korčuľovali, dobre prechádzali do útočného pásma. Teší nás využitie presilových hier.

Naopak v oslabení sme trikrát inkasovali. V tomto ročníku to už bolo naše piate predĺženie a až na piaty pokus sme dokázali zvíťaziť,“ dodal asistent trénera HK Spišská Nová Ves Robert Spišák.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Najrýchlejší gól v najdlhšom zápase. Koľko to bolo sekúnd? pýtal sa strelec