Málo vídané gesto fair play v extralige: Dobrá práca, povedal mi tréner

Juraj Šiška.
Juraj Šiška. (Autor: Štefan Mácsady/HC Nové Zámky)
Patrik Fotta|30. nov 2021 o 22:00

Juraj Šiška z Nových Zámkov sa vyznamenal.

NOVÉ ZÁMKY. "Rozhodcovi Baluškovi som len povedal, že to faul nebol. Možno to tak vyzeralo, ale spadol som sám, tak poďme hrať ďalej," opísal pre Sportnet gesto fair play útočník Nových Zámkov Juraj Šiška.

V dohrávke 14. kola Tipos extraligy medzi Novými Zámkami a Banskou Bystricou (5:2) mohli mať domáci hráči už po 30 sekundách k dispozícii presilovú hru.

Rozhodca Vladimír Baluška videl po drobnom kontakte s protihráčom Šiškov pád a okamžite zodvihol nad hlavu pravú ruku.

Faulovaný hráč však prišiel k rozhodcovi a vysvetlil mu, že jeho pád bol nezavinený. Rozhodca následne svoj verdikt zrušil.

Oficiálny web súťaže pripomenul, že len nedávno dostali cenu Klubu Fair play od Slovenského olympijského a športového výboru štyria extraligisti: Žiga Pavlin, Rudolf Huna, Marek Slovák a Miroslav Preisinger.

"Juraj Šiška - ďalší adept na cenu fair play," uviedol web Tipos extraligy na sociálnej sieti instagram.

Čerstvý slovenský reprezentant, ktorý zažil premiéru v národnom A-tíme na nedávnom Nemeckom pohári prezradil, aká bola reakcia trénera a spoluhráčov.

"Tréner mi na to povedal len, že to bola z mojej strany dobrá práca. Určite to chápali aj spoluhráči. Nikto z nás nemá rád, keď takéto fauly-nefauly odpískajú proti nám. Navyše, tímu sa to nijako nedotklo," uviedol Šiška.

Málo vídané gesto sa mu vrátilo nielen v podobe víťazstva nad Banskobystričanmi, ale aj ďalšou pozvánkou do národného tímu.

"Karma vie byť občas zábavná a odplatí veci v dobrom slova zmysle," pousmial sa novozámocký kanonier. V aktuálnej sezóne má na konte už 11 gólov.

Aj to je zrejme jeden z dôvodov, prečo ho Miroslav Šatan a Craig Ramsay znova povolali do reprezentácie na Švajčiarsky pohár.

"Veľmi ma to potešilo, pretože hrať za Slovensko je pre mňa obrovská česť. Dúfam, že svojimi výkonmi odplatím realizačnému tímu moju nomináciu," dodal v rozhovore 25-ročný rodák z Nitry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Málo vídané gesto fair play v extralige: Dobrá práca, povedal mi tréner