Dodnes od neho pýtajú občianku. V NHL sa zrodil ďalší nemecký fenomén

Tim Stützle.
Tim Stützle. (Autor: Ottawa Senators/ twitter)
Šimon Čop|29. mar 2023 o 16:00

Zmýlili sa na drafte? Tim Stützle mohol byť jednotkou.

OTTAWA. Toľko bodov, čo on zvládol za 70 zápasov, nenazbieral nijaký Slovák v jednej sezóne už trinásť rokov. Nemecký hokej, to nie je len Leon Draisaitl.

V Národnej hokejovej lige sa zrodil jeho ďalší fenomén. Žiari v nej iba dvadsaťjedenročný útočník, ktorý je najproduktívnejším hráčom Ottawy Senators v konkurencii Bradyho Tkachuka, Claudea Girouxa či Alexa DeBrincata.

Tim Stützle je možno najväčším talentom, aký kedy v klube hral.

Ani legendárny Marián Hossa, člen Siene slávy NHL a hokejista s vyradeným číslom v Chicagu, sa ako 21-ročný mladík v hlavnom meste Kanady nechytal na štatistiky Nemca, ktorý je stále na začiatku kariéry.

Stützle s 36 gólmi a 82 bodmi poľahky prekonal svoje vlaňajšie osobné maximá. Do konca sezóny sa môže stať druhým 40-gólovým strelcom a 90-bodovým hráčom pochádzajúcim z Nemecka v dejinách NHL.

Lepší ako MacKinnon či Draisaitl

„Nevolajte ho Draisaitl!“

Už v roku 2020, krátko pred Stützleho draftom, pred tým varovali odborníci z The Hockey News. Tušili, že do NHL prichádza niekto, kto má potenciál nebyť počas celej kariéry v tieni slávnejšieho krajana.

Už počas draftu sa mu vyrovnal. Draisaitl bol trojkou v roku 2014, Stützle o šesť rokov neskôr. V súboji o post dvojky prehral s Quintonom Byfieldom, avšak mrzieť to nemusí ani jeho, ani Ottawu.

Stützle je s veľkým náskokom najproduktívnejším hráčom z onoho výberu mladíkov. Pozbieral už 169 bodov, druhý Lucas Raymond 96. Nastrieľal 70 gólov, druhý Alexis Lafreniere, jednotka draftu, 46.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dodnes od neho pýtajú občianku. V NHL sa zrodil ďalší nemecký fenomén