Miesto len pre dvoch Slovákov. Ako by vyzeral tím Európy na Svetovom pohári?

Tím Európy na Svetovom pohári prekvapil.
Tím Európy na Svetovom pohári prekvapil. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|21. aug 2024 o 14:53

Išlo by o veľký rozdiel oproti turnaju spred ôsmich rokov.

NEW YORK. Zámorská televízia Sportsnet sa pozrela, ako by vyzeral Tím Európy, ak by bol súčasťou Turnaja štyroch národov, ktorý sa uskutoční začiatkom roka 2025.

Podľa ich modelovej zostavy by sa doň zmestili len dvaja Slováci, aj to by nehrali prím. Išlo by o útočníka Juraja Slafkovského a zadáka Erika Černáka.

Mimo zostavy zostali napríklad obrancovia Martin Fehérváry a Šimon Nemec či útočníci Martin Pospíšil a Tomáš Tatar. Nezmestil sa však trebárs ani Čech Martin Nečas.

Pre porovnanie, pri jedinej účasti tímu Európy na Svetovom pohári v roku 2016 v ňom hralo šesť slovenských hokejistov - menovite Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Marián Gáborík, Marián Hossa a Tomáš Tatar.

V hypotéze Sportsnetu si svoje miesto našli šiesti Švajčiari, štyria Česi, štyria Nemci, traja Dáni, Slovinec Kopitar i Lotyš Merzlikins.

Turnaj štyroch krajín odštartuje 12. februára o 20.00 (13. februára o 2.00 SEČ) v montrealskom Bell Centre zápasom medzi Kanadou a Švédskom. Okrem týchto krajín na ňom nastúpi ešte Fínsko a USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Miesto len pre dvoch Slovákov. Ako by vyzeral tím Európy na Svetovom pohári?