Chce zanechať dobrý dojem. Sharks podpísali mladíka z univerzity

Thomas Bordeleau vo svojom prvom zápase medzi seniormi.
Thomas Bordeleau vo svojom prvom zápase medzi seniormi. (Autor: Twitter @TheAHL)
Oh my Hockey|17. apr 2022 o 08:38

Bordeleau je mladý center s veľkým potenciálom.

SAN JOSE. San Jose Sharks podpísali trojročný nováčikovský kontrakt s dvadsaťročným centrom Thomasom Bordeleauom. Informoval o tom dočasný generálny manažér Joe Will.

"Thomas je šikovný tvorca hry s vysokým hokejovým IQ na oboch koncoch ľadu," chválil mladíka Will. "Konzistentne ukazuje vysoký level súťaživosti a najlepšie hrá v rozhodujúcich momentoch."

Kontrakt má ročnú hodnotu 916 667 dolárov. Spolu s bonusmi si mladík môže zarobiť 2 775 000 dolárov. Sharks ho draftovali z 38. miesta v druhom kole roku 2020.

Thomas Bordeleau sa narodil v Spojených štátoch, ale má aj kanadské občianstvo. V tejto sezóne nastupoval za talentmi nabitú Michiganskú univerzitu, kde získaval bod na zápas.

V 37 zápasoch si pripísal 12 gólov a 25 asistencií.

"V tejto sezóne som hral hokej často, bola to dlhá sezóna, ale chcem v organizácii zanechať dobrý prvý dojem," hovoril Bordeleau. "Prvé dojmy trvajú navždy."

"Chcem, aby vedeli, že som tu na to, aby som tímu pomohol vyhrávať. Chcem prísť v dobrej nálade, s pohodovým postojom a byť dobrým spoluhráčom, vytvoriť si priateľstvá, tak ako to bolo v Michigane. To je to, čo budem chcieť dosiahnuť počas zvyšku roka."

Pred podpisom zmluvy so Sharks odohral dva zápasy v AHL v tíme San Jose Barracuda. Pripísal si tri asistencie. Všetky z nich zaznamenal v jeho prvom zápase, ktorý bol zároveň prvým medzi seniormi.

Bordeleau je považovaný za jedného z najlepších prospektov v organizácii "žralokov". Tréner Bob Boughner potvrdil, že debut v NHL by zažije už v nedeľu v Minnesote, kde sa pridá k tímu. Sharks prehrali už deväť zápasov v rade.

Rodák z Texasu môže nadväzuje na úspech mladíkov z Michiganu. Ôsmi z členov tohto tímu už absolvovali debut medzi profesionálnymi hráčmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chce zanechať dobrý dojem. Sharks podpísali mladíka z univerzity