Taylor Hall mení dres. Zahrá si s budúcou jednotkou draftu

Taylor Hall.
Taylor Hall. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|26. jún 2023 o 21:18

Pôjde o jeho šieste pôsobisko.

BOSTON, CHICAGO. V pondelok sa v NHL uskutočnila výmena medzi dvoma klubmi z The Original Six. Ide o trejd na trase Boston-Chicago.

Najväčším menom v ňom je útočník Taylor Hall. Ten vymení Bruins za Blackhawks. Mal by si zahrať s jednotkou draftu, ktorou sa pravdepodobne stane Connor Bedard.

Tridsaťjedenročný krídelník a niekdajší držiteľ Hart Trophy strávil v Bostone dva a pol roka. V ročníku 2022/23 zaknihoval 36 (16+20) bodov v 61 stretnutiach.

S prestupom musel súhlasiť. Podľa zmluvy, ktorá mu platí ešte dva roky, doručil vedeniu zoznam 16 klubov, kam ho nemôžu vymeniť.

Spolu s ním získali "čierni jastrabi" aj práva na Nicka Foligna. S bývalým kapitánom Columbusu sa musia dohodnúť do konca júna na novom kontrakte, inak sa stane neobmedzene voľným hráčom.

Podľa Franka Seravalliho dostanú Boston Bruins dvoch obrancov Aleca Regulu a Iana Mitchella. Obaja sú obmedzene voľnými hráčmi bez zmlúv.

Mitchell má 24 rokov a v minulosti bol kapitánom Denverskej univerzity. Do NHL sa presadzuje ťažšie, v poslednom ročníku odohral 35 duelov so ziskom 8 (1+7) bodov.

Dvadsaťdvaročný Regula je skôr hráčom do AHL. V sezóne 2022/23 nastúpil v prvom tíme Chicaga len do štyroch stretnutí bez bodového zisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Taylor Hall mení dres. Zahrá si s budúcou jednotkou draftu