Hokej: Svatoš si na MS nezahrá, ide na operáciu

Marek Svatoš
Marek Svatoš (Autor: AP)
TASR|4. mar 2008 o 07:16

Slovenský útočník Colorada vynechá pre zranenie zostávajúcu časť sezóny.

Denver 4. marca (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nebude mať na MS v Kanade k dispozícii olympionika Mareka Svatoša. Útočník Colorada má roztrhnutý predný krížový väz, ide na operáciu a sezóna sa pre neho skončila. Svatoš je v prebiehajúcej sezóne jasne najlepší strelec Avalanche, v 62 zápasoch zaznamenal 26 gólov a pridal aj 11 asistencií.

Pre klub to je o to horšia správa, že niečo podobné hrozí aj kanadskému rutinérovi Ryanovi Smythovi, ktorý má poškodené rameno a otras mozgu s nedefinovaným termínom doliečenia. Obe opory denverského tímu sa po tvrdých zákrokoch súperov zranili cez víkend v zápase proti LA (5:2), pričom obe boli na ľade mimoriadne užitočné. Ryan Smyth dal najprv dva góly a krátko po štarte tretieho dejstva ho nešetrne narazil na mantinel mladý obranca hostí Jack Johnson. Smyth, ktorý úder schytal pri striedačke na hrane začínajúce ho sa plexiskla, následne zostal nehybne ležať na ľade niekoľko minút. Ešte predtým, v polovici druhej tretiny sa musel nedobrovoľne pobrať do kabín pre zranenie kolena Svatoš. Ten stihol zhruba meter od mantinelu efektne prihrať Leopoldovi, ale už nevidel, ako po jeho posunutí zvýšil na 3:1 Salej, čo bol v konečnom dôsledku víťazný gól. Slovák tesne po asistencii pocítil zozadu prudký náraz z rúk Jona Klemma a narazil do mantinelu v nešťastnej polohe.

Coloradu tak odišla značná ofenzívna sila, na druhej strane sa teší na návrat Petra Forsberga. Charizmatický Švéd po 3/4-ročnej pauze od súťažného hokeja už v Pepsi Centre trénuje a za týchto okolností nastúpi možno už v noci na stredu vo Vancouveri, hoci pôvodne sa chystal až na ďalší zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov