Spišiaci dotiahli trojgólové manko, doplatili však na nešetrný zákrok

Momentka zo zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Prešovom.
Momentka zo zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Prešovom. (Autor: TASR)
TASR|17. mar 2022 o 21:33 (aktualizované 17. mar 2022 o 22:49)

Presilovú hru využil v predĺžení Růžička.

Tipos extraliga - predkolo play off, 2. zápas

Spišská Nová Ves - Prešov 3:4 pp (0:1, 0:1, 3:1 - 0:1)

Góly: 48. Džugan (Kuru, Ouellet-Beaudry), 51. Salituro (Giľak, Tkáč), 60. Podlipnik (Hamráček, Tkáč) - 17. Michnáč (Nauš), 38. Welychka (Čacho, Lialka), 45. Nauš (Glazkov, Vas), 74. Růžička (Glazkov, Čacho).

Rozhodovali: Hronský, Müllner - Šoltés, Jedlička, vylúčení: 7:4 na 2 min, navyše: Atwal - Rajnoha obaja 5+DKZ za údery, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 1611 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Malina, Atwal, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Podlipnik, Ordzdovenský - Giľák, Salituro, Ščurko - Rapáč, Kuru, Džugan - Hamráček, Vartovník, Štrauch - Ahström, Vrábeľ, Tkáč

Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Glazkov - Michnáč, Čacho, Welychka - Nauš, Vas, Lialka - Šimun, Zagrapan, Sýkora - Lalík, V. Fekiač, Valent

/stav série: 0:2/

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili aj v 2. zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves.

Po stredajšom triumfe 3:0 vyhrali vo štvrtok 4:3 po predĺžení a v sobotu môžu pred vlastnými fanúšikmi spečatiť postup do štvrťfinále.

Priebeh zápasu: Spišská Nová Ves - Prešov

I. tretina:

V úvode si oba tímy vypracovali niekoľko šancí. Hostia sa dostali do tlaku pri presilovke a Melicherčík mal plné ruky práce. Na druhej strane pohrozil Salituro.

V 10. minúte potiahol puk po ľavej strane Romaňák a tvrdo vypálil, no Bespalov si poradil. V 11. minúte opäť zasahoval Melicherčík, tentokrát pri šancu Sýkoru.

Podobne ako v úvodnom meraní síl, aj teraz sa skóre sa menilo až v závere prvej časti. V 17. minúte sa presadil strelou do pravého horného rohu Michnáč - 0:1.

II. tretina:

V 24. minúte mal ďalšiu dobrú šancu Sýkora, no ani druhýkrát neuspel. Následne si Spišská zahrala prvú presilovku, no veľmi jej nevyšla.

V 31. minúte sa ani na dvakrát nepresadil Kuru. Strelecké trápenie domácich pokračovalo aj v ďalších minútach, keď nepremenili ďalšie šance. Naopak, hostia v 38. minúte zvýšili svoje vedenie, v presilovke skóroval Welychka - 0:2.

III. tretina:

Prešovčania využili po ďalšej prestávke aj druhú početnú výhodu zásluhou Nauša a zdalo sa, že kráčajú jasne za druhým triumfom v sérii.

Domáci však nezložili zbrane a po 108 minútach sa im podarilo prekonať Bespalova. V 48. minúte znížil Džugan a v 51. upravil z dorážky na 2:3 Salituro.

Podarilo sa im tak zdramatizovať záver duelu, v ktorom si vypracovali ešte niekoľko ďalších šancí na vyrovnanie. Skúsili aj hru bez brankára a iba 22 sekúnd pred koncom poslal duel do predĺženia Podlipnik.

Predĺženie:

V predĺžení, ktoré sa hralo 20 minút pri hre piatich proti piatim, si oba tímy vytvorili niekoľko dobrých streleckých príležitostí.

O víťazovi nakoniec rozhodol zbytočný faul Vartovníka v 73. minúte, ktorý poslal nešetrným zákrokom na ľad jedného z hosťujúcich hráčov.

Jeho vylúčenie potrestal Růžička, Prešovčania si tak pripísali druhý triumf a sú blízko k postupu. Naopak, Spišiaci sú jednu prehru od konca sezóny.

Hlasy po zápase:

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves: "Začali sme lepšie ako v prvom zápase, mali sme lepší pohyb. Žiaľ, dostali sme gól. Keď niekto niekedy pozeral hokej, tak nemôže vylúčiť brankára za posunutie bránky v takomto prípade. To nie je sťažnosť, ale v takýchto ťažkých zápasoch by som prosil viac korektnosti.

V tretej tretine sme ukázali charakter a silu. Na našom vylúčení v predĺžení som nevidel nič. Ťažko potom hráčov motivovať. Určite sa nevzdávame a do Prešova ideme zabojovať s cieľom vrátiť sériu do Spišskej Novej Vsi."

Ernest Bokroš, tréner HC GROTTO Prešov: "Keď v sérii vediete 2:0, tak je prirodzene spokojnosť. V zápase sme mali dve fázy. Prvá bola lepšia, hrali sme počas nej dobre, držali sme sa našej organizácie hry a viedli sme 3:0.

Potom prišla druhá fáza, za ktorú musím vyzdvihnúť aj súpera, ktorý sa zaťal a dokázal nielen znížiť, ale počas hry bez brankára aj vyrovnať. V Prešove by sme potrebovali šiesteho hráča, čiže divákov, ktorých chcem týmto pozvať na štadión."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci dotiahli trojgólové manko, doplatili však na nešetrný zákrok