Génius Réway a nadšené mesto. Spišiakom nezabránil v úspechu ani najmenší rozpočet

Radosť hráčov HK GROTTO Spišská Nová Ves.
Radosť hráčov HK GROTTO Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
Samuel Grega|14. apr 2023 o 08:29

Stretla sa tu výborná partia, každý ťahal za jeden koniec, vravel kapitán Branislav Rapáč.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. „Pre nás ste už teraz majstri!“

Práve tak znel odkaz na transparente na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi v ich poslednom domácom zápase sezóny, v semifinálovom zápase číslo šesť. Spišiaci tento rok majstri nebudú, ale stopu zanechali skvelú.

Vysnený postup do finále im nevyšiel. V siedmom zápase semifinálovej série proti Zvolenu prehrali 2:3 a ich spanilá jazda sa skončila.

Tím s najmenším rozpočtom bol len krok od postupu do finále. Nakoniec získal bronzové medaily a ohúril nielen Spiš, ale aj celú hokejovú komunitu na Slovensku.

„Veľmi ďakujeme za podporu, ale momentálne sa nevieme radovať z bronzu. Momentálne to strašne bolí a možno s odstupom času sa na to budeme pozerať inak, ale teraz sme všetci sklamaní,“ hovoril kapitán Branislav Rapáč.  

VIDEO: Odovzdávanie bronzových medailí hráčom Spišskej Novej Vsi

"Samozrejme, je to sklamanie, ale postupom času si uvedomíme, že sme spravili veľký úspech. Škoda, rozhodol jeden gól,“ komentoval výkon tímu Martin Réway.

Ťahali za jeden koniec

Klub sa pritom do extraligy prebojoval len v roku 2021. Vo svojej prvej sezóne obsadil po základnej časti siedme miesto, ale v predkole podľahol Prešovu 0:3 na zápasy.

Súčasný ročník je pre Spišiakov len druhou sezónou v najvyššej súťaži po postupe. V úspešnej základnej časti obsadili piate miesto.

Následne vyhrali prvé kolo play-off 4:3 na zápasy proti Banskej Bystrici. V ďalšej vyrovnanej sérii však podľahli Zvolenu takisto v siedmich zápasoch.

„Keby nám niekto pred sezónou povedal, že budeme hrať počas štvrtého mesiaca a osem tímov sa na nás bude pozerať z televízie, boli by sme asi prekvapení, že niekto niečo také hovorí,“ vravel tréner Vlastimil Wojnar.

„Nám sa to podarilo, som na ten tím hrdý. Klobúk dole pred nimi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Génius Réway a nadšené mesto. Spišiakom nezabránil v úspechu ani najmenší rozpočet