Rozhodcovia musia byť profesionáli, tvrdil Rapáč. Spišiaci cítili po vyradení krivdu

Maroš Jedlička v zápase proti Spišskej Novej Vsi.
Maroš Jedlička v zápase proti Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Samuel Grega|14. apr 2023 o 01:30

Vo Zvolene oslavovali ohňostrojmi.

ZVOLEN. Celú sezóna patril k ofenzívnym lídrom mužstva. Nik nedal za Zvolen v základnej časti viac gólov než on a Kanaďan Langkow. Ale v semifinálovej sérii proti Spišskej Novej Vsi nie a nie skórovať.

Až v siedmom rozhodujúcom zápase našiel Maroš Jedlička stratenú streleckú formu. Dvadsaťročný útočník naštartoval svojim prvým gólom v sérii Zvolen za víťazstvom. Domáci zdolali Spišiakov 3:2 a postúpili do finále proti Košiciam.

„Neviem, či je to slušné, ale pred zápasom som sa vymočil na hokejku a potom som spláchol, takže možno to mi pomohlo,“ vysvetľoval svoj gólový úspech útočník Zvolena Maroš Jedlička a rozosmial prítomných novinárov.

Pod Pustým hradom bolo konečne vypredané. Fanúšikovia dohnali svojich hráčov za postupom do finále, kde budú čeliť Košiciam.

Spišskú Novú Ves zdolali tesne 3:2 a oslávili to hlasným burácaním na štadióne a následne aj ohňostrojmi vonku. Zápas však rozhodol kontroverzný moment. Trestné strieľanie, s ktorým hostia nesúhlasili.

Pocit je prázdnota

„Spišská Nová Ves podávala skutočne skvelé výkony v celej sérii,“ chválil súpera asistent trénera Zvolena Andrej Kmeč. „Výborne zložené mužstvo s veľmi dobrým korčuľovaním. Zaslúžia si od nás poklonu, ako vzdorovali. My sme radi, že sme tú sériu zvládli v siedmom zápase. Aj ten zápas bol vyrovnaný, bolo to tesné.“

„Pocit je prázdnota, pretože dnes sme na nich mali. Mali sme tam šance, presilovky, ktoré sme nevyužili,“ hovoril po stretnutí viditeľne sklamaný tréner Spišiakov Vlastimil Wojnar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rozhodcovia musia byť profesionáli, tvrdil Rapáč. Spišiaci cítili po vyradení krivdu