Spišiaci narazili na odpor Banskej Bystrice, o víťazstve rozhodli v predĺžení

Gólová radosť hráčov HK Spišská Nová Ves.
Gólová radosť hráčov HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
TASR|18. mar 2024 o 21:06

Bystričania v zápase stiahli dvojgólové manko.

Tipos extraliga - štvrťfinále play-off

Spišská Nová Ves - Banská Bystrica 3:2 pp

Góly: 6. Rapáč (Merežko, Archambault), 26. Nellis (Archambault, Ališauskas), 63. Burgess (Majdan, Nellis) – 29. Turnbull (Macek, Vela), 45. Macek (Vela).

Rozhodovali: Crman, Novák – Kacej, Hercog, vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2685

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Žiak, Valach, Groch – Burgess, Nellis, Archambault – Bakoš, Kerbashian, Drábek – Rapáč, Bortňák, Majdan – Vandas, Myklucha, Džugan

Banská Bystrica: Krošelj (od 13. do 14. Rabčan) – Luža, Bačik, Nielsen, Hora, D. Stránský, Ďatelinka – Turnbull, Vela, Macek – Výhonský, Bíreš, Matoušek – Petriska, Langkow, Faith – Žabka, Pavúk, Štrauch

/stav série: 1:0/

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves triumfovali v prvom štvrťfinálovom stretnutí play off Tipos extraligy nad HC '05 Banská Bystrica 3:2 po predĺžení.

V sérii hranej na štyri víťazstvá sa sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe už v utorok 19. marca opäť v Spišskej Novej Vsi.

Domácim vyšiel lepšie úvod, boli aktívnejší a v 6. minúte dostali presilovú hru. Už po 14 ju využili, keď strelu Merežka tečoval kapitán Rapáč. Spišiaci mohli do prestávky zvýšiť vedenie, ale svoje šance nedokázali využiť.

V 26. minúte sa však dostal s pukom medzi kruhy a strelou švihom upravil na 2:0. Bystrica však v polovici duelu znížila, Turnbull zaskočil Melicherčíka. Hostia sa krátko na to tešili z vyrovnania, no pre Horovu hru vysokou hokejkou presný zásah neplatil.

Mužstvo Raima Helminena však už v 45. minúte vyrovnalo, Velov pokus Melicherčík len vyrazil a Macek zakončil do odkrytej bránky. V tretej minúte predĺženia rozhodol Burgess o triumfe Spišskej Novej Vsi.

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci narazili na odpor Banskej Bystrice, o víťazstve rozhodli v predĺžení