Raz to muselo prísť, Zvolen prvýkrát v sezóne nebodoval. Asi sme to vystrieľali v Nitre, vraví kapitán

Martin Nemčík a Peter Zuzin.
Martin Nemčík a Peter Zuzin. (Autor: TASR)
TASR|7. okt 2023 o 12:26

Trenčínu pred domácimi fanúšikmi nestrelil ani gól.

ZVOLEN. Hokejisti Zvolena prvýkrát v tejto sezóne nezískali ani bod. Na domácom ľade po piatich víťazstvách za sebou prehrali s Trenčínom v siedmom kole Tipos extraligy 0:2.

Doposiaľ vždy strelili gól, ale v piatok večer na brankára Connora LaCouveeho recept nenašli.

"Šance sme mali, snažili sme sa, ale bol asi ten deň, kedy gól nedáme. Asi sme si to vystrieľali v predchádzajúcom kole proti Nitre, ktorej sme nasúkali deväť gólov.

Vieme, že aj takéto zápasy bývajú v sezóne, radšej teraz ako v play-off. Avšak v žiadnej chvíli sme sa nevzdali, ´makali´ sme až do samého konca.

Nemám prečo haniť tak seba ako ani chalanov," hovoril po zápase zvolenský kapitán Marek Viedenský.

Aj napriek prvej strate bodov v sezóne zostal Zvolen na čele tabuľky o skóre pred Spišskou Novou Vsou.

"Škoda, že sme stratili body doma, škoda každých bodov stratených doma, ak chceme byť v popredí. Nuž taký je hokej, niekto vyhrá, niekto prehrá. Trenčín bol o dva góly lepší, my sme gól nedali, takže to rozhodlo," povzdychol si 33-ročný center Zvolena.

Trenčania po troch prehrách v sérii vyhrali v Bratislave nad Slovanom po samostatných nájazdoch a teraz ukoristili plný bodový zisk na ľade lídra tabuľky vo Zvolene. Víťazný gól dal už v trinástej minúte Andrej Krajčovič:

"Som veľmi spokojný, najmä s našou tímovou hrou, ako sme bojovali o puk, strieľali na bránku. Podľa mňa to bol veľmi vyrovnaný zápas, prvú tretinu sme mali možno viac z hry, potom sa to vyrovnalo.

Na konci tretej tretiny nás Zvolen zatlačil, chcel dať gól a vyrovnať. Našťastie sa mu to nepodarilo."

Dvadsaťjedenročný odchovanec Trenčína sa vyjadril aj k svojmu druhému presnému zásahu v sezóne:

"Ja som sa snažil najmä trafiť puk a bránku, no hodil som si to napokon dopredu a potom až vystrelil. Chcem však pochváliť nášho brankára, je pre nás dôležitý, vie nás podržať."

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Raz to muselo prísť, Zvolen prvýkrát v sezóne nebodoval. Asi sme to vystrieľali v Nitre, vraví kapitán