Tréner Zvolena: Dve finále a jedno semifinále za tri roky? To je výborná vizitka

Tréner Zvolena Peter Oremus.
Tréner Zvolena Peter Oremus. (Autor: TASR - František Iván)
TASR|23. apr 2023 o 23:23

Peter Oremus si uvedomoval hodnotu striebra.

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen prijali strieborné medaily z extraligovej sezóny 2023/2024 s pokorou a už bezprostredne po prehratom finále hovorili o úspechu.

Proti Košiciam prehrali štyri z piatich finálových zápasov, keď doplatili najmä na slabú koncovku.

"Hokej sa hrá na góly. Košice nás ubránili a preto zaslúžene zvíťazili," povedal útočník Marek Hecl.

Sklamanie, neskôr úspech

Zvolenčania vstupovali do piateho finálového zápasu s cieľom zvrátiť sériu. V nej prehrávali 0:3 na zápasy, no vo štvrtom stretnutí na domácom ľade zvýšili svoje šance na úspech víťazstvom 5:2.

Naň však v následnom stretnutí v Košiciach nenadviazali, keď prehrali 0:3.

"Aj keď sme inkasovali ako prví, boli sme pokojní. Verili sme, že dokážeme vyrovnať. Ušiel nám však vstup do tretej tretiny, keď dali ďalší gól. Mali v kádri skúsených hráčov a už si náskok postrážili," poznamenal Hecl.

Zvolenčania obsadili v základnej časti 3. miesto, napokon si finálovou účasťou vylepšili pozíciu v konečnom účtovaní.

Pre Hecla išlo už o druhú finálovú prehru: "Ja som už podobný pocit raz zažil, keď som ako hráč Trenčína prehral finále. Teraz je to podobná situácia. V tejto chvíli to mrzí, ale časom to asi budeme vnímať ako úspech."

Oremus blahoželal bývalému klubu

Pre Košice ide o prvý extraligový titul po ôsmich rokoch. Pri predošlom, v roku 2015, viedol tím Peter Oremus, ktorý tentoraz pôsobil v tíme Zvolena.

Po finálovej sérii nič nevyčítal svojim zverencom a krátko po poslednom zápase si uvedomoval hodnotu striebra.

"V prvom rade gratulujem Košiciam k titulu. Hrali naozaj výborný hokej. Prispeli sme k tomu aj my, ale oni boli šťastnejší. Hrať počas troch sezón dvakrát finále a raz semifinále, je, myslím si, výborná vizitka," poznamenal Oremus.

Jeho zverenci vo finále doplatili na slabú gólovú potenciu. V úvodných dvoch zápasoch strelili iba dva góly, viac než jeden dosiahli iba vo štvrtom stretnutí.

"Nebudeme sa vyhovárať na to, že sme nedali góly. Na našich hráčoch bolo od rána vidieť, že chcú ten zápas zvládnuť. Žiaľ, nevyšlo to," uviedol Oremus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner Zvolena: Dve finále a jedno semifinále za tri roky? To je výborná vizitka