Michalovce vynulovali Prešov, Poprad dostal až sedem gólov

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce.
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. jan 2022 o 20:18 (aktualizované 4. jan 2022 o 22:50)

Vošvrda vychytal tretie čisté konto v sezóne.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Košice zvíťazili v regionálnom 48. kole Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi 5:1 a zaznamenali tretie víťazstvo po sebe.

V tabuľke si upevnili priebežné 5. miesto, avšak Poprad, ktorý zaostáva o tri body, má o dva odohrané zápasy menej.

Oceliarov nasmeroval za víťazstvom kapitán Michal Chovan, ktorý zaznamenal bilanciu 1 gól a 2 asistencie.

Počas absencie brankárskej jednotky Spišiakov Marcela Melicherčíka odchytal celý zápas Filip Surák.

Košičania aj v druhom vzájomnom zápase sezóny potvrdili, že to na Spišiakov vedia a nadviazali na októbrové víťazstvo 7:1 z ľadu súpera.

Michalovce prerušili sériu prehier

V prvý hrací deň kalendárneho roka 2022 si bodovo polepšili aj hráči Michaloviec.

Tí v závere starého roka zastavili sériu prehier na čísle 8 a na víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou 4:2 nadviazali presvedčivým domácim triumfom nad Prešovom 6:0.

Bilanciou 1 gól a 3 asistencie sa na víťazstve Dukly podieľal útočník Tony Cameranesi.

Brankár Tomáš Vošvrda zneškodnil všetkých 28 striel Prešovčanov a zaznamenal prvé čisté konto v drese Michaloviec a zároveň tretie v sezóne.

Štyri kanadské body nazbieral aj ruský útočník Banskej Bystrice Nikita Ščerbak. Na víťazstve Banskej Bystrice nad Popradom 7:3 sa podieľal bilanciou 2+2.

Darilo sa aj jeho spoluhráčovi z formácie Američanovi Westinovi Michaudovi, ktorý v prvom zápase v slovenskej extralige strelil jeden gól, ku ktorému pridal dve asistencie.

Nitre vyšla záverečná tretina

Hráči Nových Zámkov vyhrali z 12 doterajších domácich zápasov iba 5 a túto bilanciu si ešte zhoršili v regionálnom derby s Nitrou. Podľahli jej aj tretíkrát v sezóne, hoci v zápase viedli 1:0, 2:1 aj 3:2.

Nitrania, ktorí nastúpili aj navrátilcami z MS 20 Šimonom Nemcom a Adamom Sýkorom, otočili skóre v tretej tretine, ktorú vyhrali 4:0 a celý zápas 6:3.

Útočník Samuel Buček mal bilanciu 1+1 a 16. gólom v sezóne sa dotiahol na najlepších strelcov Pavla Klhůfeka a Wiliama Rapuzziho.

Zápasy Dukly Trenčín so Slovanom Bratislava a Liptovského Mikuláša so Zvolenom boli odložené na neurčito pre koronavírus v tímoch Dukly a L. Mikuláša.

Tipos extraliga - 48. kolo:


Banská Bystrica - Poprad 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)

Góly: 3. Výhonský (Carwell), 6. Ščerbak (Michaud, Björkung), 12. Ščerbak (Bubela, Crevier-Morin), 37. Tamáši (Björkung, Berger), 39. Michaud (Bubela, Ščerbak), 41. G. Gabor (Michaud, Ščerbak), 53. Kabáč (Tamáši, Výhonský) - 3. Dalhuisen (Mlynarovič, Rymsha), 32. Ully (Vandas, Drgoň), 44. Arniel (Ully, Dalhuisen)

Rozhodovali: D. Konc st., Goga - D. Konc ml., Stanzel, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, bez divákov

Banská Bystrica: Belányi - Cardwell, Bačík, Björkung, Kostromitin, Crevier-Morin, Boldižár - Vašaš, Gabor, Melcher - Výhonský, Tamáši, Kabáč - Galbavý, Berger, Šoltés (41. Rákoš) - Bubela, Michaud, Ščerbak

Poprad: Tomek (12. Čiliak) - Rymsha, Dalhuisen, Brejčák, Drgoň, Hudec, Ulrych - Bjalončík, Arniel, Ully - Livingston, Skokan, Vandas - Kundrík, Mlynarovič, Valigura - Petráš, Matej Paločko, Jevoš

Hlasy po zápase

Ivan Droppa, tréner Banskej Bystrice: "Môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s hrou, hlavne v obrane. Dôležité bolo, že sme premieňali šance a Belányi v bránke vytiahol pár zákrokov v momentoch, kedy sme to potrebovali. Vo všeobecnosti som však spokojný najmä s obrannou hrou. Boli tam aj chyby, no pracujeme na tom, aby ich bolo čo najmenej. Tým, že sme hrali dobre v obrane, tak sme sa dostávali dopredu a vytvárali si šance. Hrali sme teda často u súpera v pásme, čo bolo taktiež dôležité."

Radoslav Suchý, asistent trénera Popradu: "Je to strata. Každý hráč zo základu mužstvu chýba. Máme týchto hokejistov dobre vyskladaných do systému. Mladí chlapci sa ich snažia nahradiť, ale chýbajú im skúsenosti, potrebujú sa ešte vyhrať. Nezačali sme dobre, skôr naopak, začali sme zle.

Inkasovali sme lacné góly po hrubých individuálnych chybách. V druhej tretine sme sa trošku naštartovali, zhruba dvanásť minút sme boli lepší. Čakali sme, že nám to padne, že otočíme zápas. V oslabení sme však inkasovali opäť lacný gól a to nás nejako zlomilo. O osude stretnutia rozhodli presilovky a oslabenia a náš slabý začiatok."

Michalovce - Prešov 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Žitný (Stripai, Cameranesi), 11. Mráz (Bokroš, Cameranesi), 13. Cameranesi (Regenda, Mráz), 36. Regenda (Cameranesi, Pavlin), 44. Kukuča (Buc), 59. Galamboš (Keränen, Pavlin)

Rozhodovali: Štefik, Jobbágy - Knižka, Bogdaň, vylúčení: 3:5 na 2 min., navyše Bača (Mich.) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov

Zmeny: 44. Petrík namiesto Bespalova (Prešov)

Michalovce: Vošvrda - Bokroš, Stripai, Pavlin, Macejko, Luža, Suja, Bača, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Mráz - Erkinjuntti, Galamboš, Keränen - Žitný, Buc, Kukuča - Lačný, Hajnik

Prešov: Bespalov (44. Petrík) - Rajnoha, Lalík, F. Fekiač, Růžička, Turan, Glazkov, Ťavoda - Welychka, Čacho, A. Nauš - Sýkora, Vas, Michnáč - Žilka, Šimun, Lialka - Klíma, Zagrapan, T. Nauš

Hlasy po zápase

Juraj Faith, asistent trénera Michaloviec: "Od prvej do poslednej minúty sme boli aktívnejší tím. O výsledku sme rozhodli už v prvej tretine, no po nej sme hráčov upozornili na to, že takúto nevydarenú prvú tretinu Prešov nedávno absolvoval aj v Košiciach a dokázal sa vrátiť do zápasu. Za prístup chcem pochváliť celé mužstvo, no špeciálne Jakuba Suju, ktorý zvládol prechod do obrany a tým nám veľmi pomohol, keďže sme mali problémy s obrancami. Možno sme mu tým trochu predĺžili kariéru."

Ernest Borkoš, tréner Prešova: "Dnes náš tím zlyhal herne aj výsledkovo. Odohrali sme jeden z najhorších zápasov v sezóne. Mimoriadne ma to mrzí, pretože som očakával, že nový rok začneme lepšie. Dnes sme však neukázali vôbec nič a zaslúžene sme prehrali,"

Spišská Nová Ves - Košice 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Rapáč (Beaundry) – 1. Slovák (Bartánus), 2. Rogoň (Mrázik, Klhůfek), 30. Bartánus (Chovan, Paršin), 40. Pereskokov (Chovan), 45. Chovan (Pereskokov)

Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Junek, Kacej, vylúčení: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

Spišská Nová Ves: Surák - Petgrave, Atwal, Oullet-Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Česánek - Giľák, Salituro, Ščurko - Rapáč, Kuru, Džugan - Hamráček, Rauter, Štrauch - Vrábeľ, Vartovník, Tomala

Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Šedivý, Romančík, Cibák, Deyl, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Klhůfek, Mrázik, Rogoň - Jokeľ, Linet, Milý

Nové Zámky - Nitra 3:6 (1:0, 2:2, 0:4)

Góly: 7. Šiška (Jackson, Holenda), 26. Šiška (Jackson, Lockwood), 35. Klempa - 25. Bajtek (Varga), 29. Buček (Baláž, Holešinský), 48. Varga (Tvrdoň, Bajtek), 51. Holešinský (Buček, Nemec), 53. Sýkora (Rockwood, Raskob), 59. Tvrdoň (Bajtek)

Rozhodovali: Baluška, Krajčík - Gegáň, Jurčiak, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Nové Zámky: Bakala - Kozák, Roman, Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Knižka - Ahlholm, Langkow, Klempa - Jackson, Šiška, Šišovský - Varga, Barto, Števuliak - Fetkovič, Ondrušek, Ferenyi - Mišiak

Nitra: Honzík - Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Pupák - Holešinský, Baláž, Buček - Hrnka, Rockwood, Tvrdoň - Varga, Bajtek, Sýkora - Volko, Šramaty, Múčka - Molnár

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce vynulovali Prešov, Poprad dostal až sedem gólov