Šatan oznámil skvelú správu. Slovensko bude opäť hostiť mládežnícke MS

Radosť slovenských reprezentantov po triumfe nad Nemeckom na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Radosť slovenských reprezentantov po triumfe nad Nemeckom na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Sportnet, TASR|5. okt 2023 o 17:40 (aktualizované 5. okt 2023 o 19:35)

V roku 2017 boli dejiskami Poprad a Spišská Nová Ves.

BRATISLAVA. Slovensko bude po deviatich rokoch opäť organizovať hokejové majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov. Turnaj sa uskutoční v roku 2026.

Rozhodli o tom členovia Rady Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) spolu s účastníckymi krajinami na zasadnutí polročného Kongresu IIHF.

Na sociálnej sieti X o tom informoval prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Šatan: Veľmi sa z toho tešíme

O práva na organizáciu MS tejto vekovej kategórie sa usiloval na kongrese v Portugalsku spoločne s generálnym sekretárom Miroslavom Lažom.

Delegátom predstavili ponuku krajiny, ktorá zorganizovala turnaj elitnej kategórie MS v kategórii do 18 rokov už v rokoch 2002 a 2017.

"Som veľmi rád, že môžeme oznámiť radostnú správu našim fanúšikom. Po deviatich rokoch budeme organizovať majstrovstvá sveta do 18 rokov.

Veľmi sa z toho tešíme. Verím, že šampionát bude zorganizovaný minimálne rovnako kvalitne ako naposledy v roku 2017.

V Poprade a Spišskej Novej Vsi boli solídne návštevy, verím, že v roku 2026 dokážeme tento ukazovateľ navýšiť," uviedol Šatan pre hockeyslovakia.sk.

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. (Autor: TASR)

Dostali stopercentnú dôveru

Zaujímavosťou je, že Slovensko ako kandidát na usporiadanie hokejového šampionátu získalo 100-percentnú dôveru hlasujúcich delegátov.

"Za prejavenú dôveru sme vďační. Zisk organizačných práv si vyžadoval veľa diplomatického úsilia. Miro Šatan sa už na kongrese počas tohtoročných MS vo Fínsku pokúšal zabojovať o šampionát.

Napokon to vyšlo a pridelili nám ten v roku 2026. Je to obrovská radosť, no zároveň výzva na tvrdú prácu. Musíme dať dokopy organizačný tím a pripraviť šampionát čo najlepšie," povedal Lažo, generálny sekretár SZĽH

Turnaj elitnej kategórie MS do 18 rokov sa naposledy konal na Slovensku v roku 2017, keď šampionát hostili Poprad a Spišská Nová Ves.

Titul vtedy získali Američania po finálovom triumfe nad Fínskom (4:2). Slováci postúpili do štvrťfinále, kde prehrali s Rusmi 2:3 po predĺžení.

Kapitánom tímu, ktorý sa prezentoval atraktívnou hrou, bol Martin Fehérváry a zo známejších mien Slovensko reprezentovali aj Adam Ružička, Adam Liška, Filip Krivošík, Patrik Hrehorčák, Martin Pospíšil či Pavol Regenda.

Slovenský brankár Juraj Sklenár a kapitán Martin Fehérváry na MS hráčov do 18 rokov 2017.
Slovenský brankár Juraj Sklenár a kapitán Martin Fehérváry na MS hráčov do 18 rokov 2017. (Autor: TASR)

Aké budú dejiská?

Z pohľadu dejiska v roku 2026 je zatiaľ všetko otvorené.

"Na potvrdenie dejiska máme k dispozícii dostatok času. Premýšľame nad dvoma alternatívami. Jednou je dvojica miest na východnom Slovensku rovnako ako v roku 2017. Druhou alternatívou sú dve mestá na západnom Slovensku.

Je priskoro hovoriť o konkrétnych dejiskách, čaká nás séria rokovaní. Predpokladám však, že ešte počas tejto sezóny oznámime, ktoré dve mestá napokon zorganizujú šampionát v roku 2026," doplnil Šatan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatan oznámil skvelú správu. Slovensko bude opäť hostiť mládežnícke MS