Ramsay nekončí. Viem, že sa tam vrátiš, že to nevzdáš, povedala mu manželka

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. (Autor: TASR)
Sportnet|6. jún 2023 o 10:14 (aktualizované 6. jún 2023 o 11:30)

Tréner prišiel na Slovensko v roku 2017.

BRATISLAVA. Tréner Craig Ramsay bude aj naďalej trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. Oznámil to prezident SZĽH Miroslav Šatan na utorňajšej tlačovej konferencii v Bratislave. 

Kanaďan viedol národný tím na piatich šampionátoch a dvoch zimných olympijských hrách. Najväčším úspechom je bronzová medaila z Pekingu 2022.

Na nedávno ukončenom šampionáte obsadili zverenci bývalého hráča Buffala Sabres 9. miesto, keď im tesne ušiel postup do štvrťfinále turnaja.

Od zväzu dostal fujaru

"Každý rok si hovorím, že je posledný. Svoje rozhodnutie som konzultoval s manželkou. Odpovedala mi: Viem, že ty sa tam vrátiš, že to nevzdáš.

Ona mi rozumie. V posledných rokoch nemala toľko možností prísť na Slovensko, ale má to tu veľmi rada," povedal Ramsay na tlačovej konferencii.

VIDEO: Záznam z tlačovej konferencie za prítomnosti Craiga Ramsayho

Sedemdesiatdvaročný tréner sa v Rige stal rekordérom v počte zápasov na slovenskej lavičke. Prekonal zápis Júliusa Šuplera (122 zápasov). Momentálne ich má na konte 125 a ďalšie v nasledujúcom ročníku pridá. 

Pri príležitosti spomenutého rekordu dostal dar od vedenia SZĽH v podobe špeciálnej fujary a tiež pamätnej tabule. "Verím, že ešte aspoň jeden rok budú jeho hráči hrať tak, ako Craig bude na nej pískať," poznamenal Šatan.

"Musím najskôr zistiť, ako je to s prepravou v lietadle. Mám doma izbu, kde sú umiestnené všetky hokejové pamätné veci, budem rád, ak medzi ne pribudne

Škoda, že môj rekordný zápas proti Kazachstanu na svetovom šampionáte sa nám nepodarilo vyhrať. Aj preto budem mať na rekordný súboj trpkú spomienku.

Na druhej strane si nesmierne vážim, čo sa nám spolu podarilo dosiahnuť," reagoval evidentne dojatý Ramsay.

Ramsay verí v dobrý výsledok

Kanaďan sa teší na budúcoročný šampionát, ktorý sa uskutoční v Česku.

"Viem, že budeme hrať na majstrovstvách sveta skoro v domácom prostredí a verím, že dosiahneme dobrý výsledok.

Budeme hľadať nových hráčov, ale chceme pokračovať v nastolenom štýle. Budeme hrať rýchlo, budeme hrať tvrdo," povedal pred novinármi.

Otázka Ramsayho asistentov je podľa Šatana otvorená.

Okolnosti sa zmenili po tom, čo Andrej Podkonický, ktorý bol jeden z asistentov reprezentačného trénera, prijal angažmán v ruskom Avangarde Omsk.

"Zatiaľ nás táto otázka neťaží, možno dostanú šancu iní asistenti, zatiaľ nevieme ktorí. Máme celé leto, aby sme to vyriešili," uviedol Šatan.

Myslím si, že zásoba potenciálnych asistentov je dostatočná. Náš dlhodobý plán je taký, že jeden z asistentov neskôr preberie post trénera. Zatiaľ taká situácia nenastala a nateraz máme otázku hlavného kouča vyriešenú," dodal šéf SZĽH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay nekončí. Viem, že sa tam vrátiš, že to nevzdáš, povedala mu manželka