V juniorke zbiera 2,5 bodu na zápas. Honzek pred draftom udivuje hokejový svet

Samuel Honzek.
Samuel Honzek. (Autor: Twitter / The WHL)
Šimon Čop|14. nov 2022 o 10:10

Posledný týždeň nadmieru vyšiel niekoľkým slovenským hokejistom.

BRATISLAVA. Keďže je veľa európskych líg pozastavených z dôvodu reprezentačnej prestávky, v najnovšej epizóde rubriky o najlepších Slovákoch v zahraničných ligách sa budeme venovať čisto Slovákom v zámorí.

Zoznamu suverénne kraľuje Samuel Honzek z WHL. Juniorský reprezentant hrá výborne už od príchodu do zámoria, no jeho forma graduje, hoci sa miestami zdá, že už ani nemá kam.

Nebol jediný, kto v juniorkách zaujal. Prvý bod a vzápätí aj gól zaznamenal obranca Jakub Chromiak, prvý hetrik zase strelil Servác Petrovský.

Nemôžeme však opomenúť ani dvojicu z NHL – premiérového strelca Pavla Regendu a nového člena prvého útoku Calgary Adama Ružičku, ktorého štatistiky vyrážajú dych.

Samuel Honzek

Nedeľa, trinásteho novembra. Na Slovensku sú práve tri hodiny ráno, keď v zámorí zbiera bod za bodom v deň svojich osemnástych narodenín útočník, ktorý si pripravuje skvelú pôdu pred budúcoročným draftom.

Vancouver Giants so Samuelom Honzekom v zostave nastupujú proti Prince George Cougars. V šiestej minúte strieľa Slovák otvárací gól.

V pätnástej minúte v presilovke opäť dáva „obrom“ vedenie, skóruje na 2:1. Potom dokonca strieľa aj tretí gól v úvodnom dejstve, no ten napokon nie je uznaný.

V 39. minúte asistuje pri góle Thorpea a Giants vedú 4:3. Prsty má aj vo víťaznom zásahu. V čase 41:42 prihráva v presilovke Lipinskému a ten zvyšuje na 5:3.

Že sú takéto bodové predstavenia v Honzekovom podaní raritou? Zabudnite!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V juniorke zbiera 2,5 bodu na zápas. Honzek pred draftom udivuje hokejový svet