Spišská Nová Ves získala produktívneho kanadského útočníka

Kale Kerbashian.
Kale Kerbashian. (Autor: TASR)
TASR|29. máj 2022 o 18:49

Kale Kerbashian už v minulosti v slovenskej najvyššej súťaži pôsobil.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Do kádra hokejistov HK Spišská Nová Ves pribudol Kanaďan Kale Kerbashian.

Pre 32-ročného stredného útočníka pôjde o druhé pôsobisko v slovenskej extralige, v rokoch 2018-2020 obliekal dres Nitry.

Klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

V najvyššej slovenskej súťaži doteraz nastúpil do 101 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 29 gólov, 45 asistencií (74 bodov) a 7 plusových bodov.

Po pôsobení v Nitre si zamieril do druhej najvyššej nemeckej súťaže. V ročníku 2021/2022 hral v dánsokm klube Esbjerg Energy.

V 52 zápasoch najvyššej dánskej súťaže nazbieral 53 kanadských bodov (23+30).

"Kale je typický tvorivý center, ktorý dokáže pre svojich spoluhráčov vytvoriť veľké množstvo gólových príležitostí. Je typ hráča, ktorý nám v minulej sezóne veľmi chýbal najmä pri presilových hrách.

Výhoda jeho angažovania je najmä to, že v európskom hokeji už opakovane naplnil očakávania, keď vo všetkých svojich pôsobiskách patril medzi najproduktívnejších hráčov.

Tvorivosť a produktivita je to, čo od neho budeme očakávať aj my na Spiši. Kale by sa mal stať dirigentom našich presilových hier a pridať do našej hry kreativitu a myšlienku.

Na "Kerbiho" sme dostali výborné referencie z Dánska aj Nemecka. Počas našich spoločných telefonátov na mňa zapôsobil aj po ľudskej stránke a preto očakávame, že bude líder nielen na ľade ale aj v kabíne," povedal generálny manažér HK Spišská Nová Ves Richard Rapáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišská Nová Ves získala produktívneho kanadského útočníka