Niektorí hráči ho sklamali, priznal tréner. Slováci nestrelili ani gól

Na snímke sú slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Na snímke sú slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH/ Jakub Homoľa)
TASR|5. aug 2023 o 18:40

Zápas so Švajčiarskom rozhodol jediný gól.

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov

Slovensko - Švajčiarsko 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Gól: 63. Etter (Nappiot, Schenk)

Rozhodovali: Kostourek – Hynek, Štěpánek (všetci ČR), vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Zostava SR 17: Brezáni – Kohút, Tkáč, Čapoš, Vajko, Kršák, Goljer, V. Dravecký ml., Rusznyák – Mišiak, A. Nemec, Lacko, Straka, Mišák, Habla, Plančár, Čunderlík, Balko, Saloň, Tomka, Baláž.

CHOMUTOV. Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov získala bod vo svojom druhom vystúpení na Turnaji piatich krajín v Chomutove.

Rovesníkom zo Švajčiarska nestrelila gól a prehrala 0:1 po predĺžení. V 63. minúte sa Luca Nappiot pohral s dvojicou protihráčov a Flavien Etter skóroval. 

"V našej hre chýbalo väčšie nasadenie a hráči neukázali víťaznú mentalitu, čo sa nám v minulosti nestávalo. Chlapcov sme nabádali k tomu, aby rozťahovali hru, využívali obrancov a tlačili sa do bránky.

Chýbala nám častejšia streľba, aj v dobrých streleckých pozíciách sme zbytočne hľadali ďalšieho spoluhráča. Chýbal nám väčší dôraz pred bránkou a taktiež sme slabšie korčuľovali a nezískavali sme puky pri napádaní.

Mohli sme sa spoľahnúť na brankára, ktorý dal spoluhráčom šancu zvíťaziť. Tí však mali urobiť viac pre víťazstvo. Som sklamaný z toho, že niektorí hráči neukázali všetko, čo v nich je," povedal pre SZĽH tréner Ivan Králik.

Jeho zverenci odohrajú ďalší duel v nedeľu o 19.00 h s Nemeckom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Niektorí hráči ho sklamali, priznal tréner. Slováci nestrelili ani gól