Kuriózny záver na Slovane, rozhodcovia gól Michalovciam neuznali, neskôr už áno

Na snímke sprava brankár Slovana Jared Coreau, hokejista Michaloviec Vadim Pereskokov a hráč Slovana Brant Harris v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla INGEMA Michalovce.
Na snímke sprava brankár Slovana Jared Coreau, hokejista Michaloviec Vadim Pereskokov a hráč Slovana Brant Harris v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla INGEMA Michalovce. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|18. mar 2023 o 21:35 (aktualizované 18. mar 2023 o 23:03)

Séria je vyrovnaná.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off, 2. zápas

HC Slovan Bratislava - Dukla Ingema Michalovce 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 24. Harris (Pecararo), 55. Minárik (MacKenzie, Takáč) – 31. Vašaš (Mihálik, Michalčin), 59. Zabusovs (Pereskokov, Glazkov), 67. Galamboš (Michalčin, Glazkov).

Rozhodovali: Korba, Hronský – Bogdaň, D. Konc ml., vylúčení: 2:2 na 2 min., navyše Duke (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 7215 divákov.

/stav série 1:1/

Slovan: Coreau - MacKenzie, Golian, Kallen, Beňo, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Shcherbak – Fominykh, Duke, Haščák – Zigo, Kytnár, Takáč – Török, Minárik, Matoušek – Kukumberg

Michalovce: Škorvánek - Osburn, Hammond, Mihálik, Michalčin, Macejko, Glazkov – Pereskokov, Suja, Vašaš – Puliš, Galamboš, Paločko – Garreffa, Buc, Zabusovs – Bazevičs, Chalupa, Okoličány

BRATISLAVA. Hokejisti Dukly Michalovce zvíťazili v druhom súboji štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava 3:2 po predĺžení a sériu hranú na štyri víťazné zápasy vyrovnali na 1:1.

Séria sa teraz presunie na Zemplín, v Michalovciach sa tretí a štvrtý zápas odohrá v utorok 21. marca resp. v stredu 22. marca.

Domáci hokejisti išli do vedenia v 24. minúte po góle Branta Harrisa, no Dukla vyrovnala o sedem minút neskôr po teči Filipa Vašaša.

V tretej tretine vrátil Slovanu vedenie Jakub Minárik, ale v presilovke sa presadil Patrik Zabusovs.

VIDEO: Rozhodujúci gól v predĺžení aj s vysvetlením rozhodcov

V predĺžení rozhodol Peter Galamboš. Arbitri jeho víťazný zásah najskôr neuznali, pretože jeho spoluhráč Suja mal hokejku vysoko, no útočník Michaloviec sa puku nedotkol a tak po druhom vzhliadnutí videa rozhodcovia svoj verdikt správne zmenili.

"Neviem, čo sa tam posudzovalo, ja som vysokou hokejkou nehral. Bol som presvedčený, že to bude gól. Našťastie to arbitri na druhý raz potvrdili.

My sa boríme s efektivitou celú sezónu, teraz nám padol takýto gól, je to super. Po včerajšku sme si s chalanmi sadli a hovorili sme si, že musíme obmedziť prednosti Slovana a vyšlo to. Dôležité bude vyhrať tretí zápas," opísal rozhodujúci moment Galamboš.

Podľa Slovanistov rozhodla ich slabá efektivita v riadnom hracom čase.

"Malý detail rozhodol zápas, ktorý sa lámal niekde inde. Dali sme tri žŕdky, ale rozhodol smoliarsky gól.

Ale séria je na začiatku, ideme ďalej. Včera sme zápas dokázali zvládnuť, dnes nie. Myslím si, že ak prenesieme do Michaloviec výkon, ktorý sme hrali v prvom zápase a nejaké úseky z druhého, tak sa nebojím, že by sme to nezvládli," povedal Samuel Takáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kuriózny záver na Slovane, rozhodcovia gól Michalovciam neuznali, neskôr už áno