Ruský web píše o zápase Rusko - Slovensko v hokeji, prekvapil aj Treťjaka

Momentka zo zápasu Slovensko - Olympijský výber Ruska na Nemeckom pohári 2021.
Momentka zo zápasu Slovensko - Olympijský výber Ruska na Nemeckom pohári 2021. (Autor: ILUSTRAČNÉ FOTO - TASR/SZĽH)
Sportnet|10. jan 2024 o 16:00 (aktualizované 10. jan 2024 o 17:17)

Slovenský zväz ľadového hokeja potvrdil, že je to výmysel.

Ruský špecializovaný portál allhockey.ru priniesol informáciu, že slovenská hokejová reprezentácia chce odohrať s ruskou "jeden alebo viacero prípravných" zápasov pred majstrovstvami sveta 2024 a čaká na schválenie "prezidenta krajiny".

Portál v tejto súvislosti oslovil aj šéfa Ruskej hokejovej federácie Vladislava Treťjaka, ktorý reagoval prekvapene.

"Je pravda, že Slovenský hokejový zväz chce zápasy medzi Slovenskom a Ruskom? Privítame každú podobnú iniciatívu. Konkrétne informácie o Slovákoch nemám, ale radi nastúpime na zápasy proti akémukoľvek súperovi na vysokej úrovni,“ odvetil Treťjak.

SZĽH informáciu ruského portálu dementoval.

"S Ruskou hokejovou federáciou sme neviedli žiadne rozhovory. Zápasový program prípravy pred majstrovstvami sveta máme pripravený a budeme o ňom informovať v blízkom čase," napísal v oficiálnom stanovisku.

Podvečer vydala k správe stanovisko aj Ruská hokejová federácia:

"Ruská hokejová federácia vedie dialóg so Slovenským zväzom ľadového hokeja. V aktuálnej sezóne zápasy určite nebudú, keďže kalendár slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta je už vytvorený. V budúcej sezóne bude dialóg pokračovať," uviedla RIHF.

Ruská hokejová reprezentácia je od vypuknutia dobyvačnej vojny na Ukrajine vo februári 2022 v medzinárodnej izolácii a neštartuje na vrcholných podujatiach. Rusi hrajú iba prípravné zápasy, väčšinou s Bieloruskom, prípadne s Kazachstanom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ruský web píše o zápase Rusko - Slovensko v hokeji, prekvapil aj Treťjaka