Slováci poznajú súperov. Ramsay vyrukuje s oporami z Pekingu

Na snímke slovenskí hokejisti prehre 3:4 po predĺžení v zápase Slovensko - Dánsko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 2022 v Krefelde v sobotu 12. novembra 2022.
Na snímke slovenskí hokejisti prehre 3:4 po predĺžení v zápase Slovensko - Dánsko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 2022 v Krefelde v sobotu 12. novembra 2022. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|14. nov 2022 o 12:35

Na Kaufland Cup prídu Nóri a Lotyši.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia zakončí rok 2022 domácim turnajom v Bratislave. V rámci podujatia Vianočný Kaufland Cup odohrá dva medzištátne duely, najskôr vo štvrtok 15. decembra proti Nórsku a o dva dni neskôr proti Lotyšsku.

Cieľom vedenia národného tímu je zložiť silný tím na čele s bronzovými olympijskými medailistami Petrom Cehlárikom a Marekom Hrivíkom. Vstupenky na podujatie sú už v predaji v sieti Ticketportal.

Slovensko sa tento rok nepredstaví na tradičnom predvianočnom turnaji vo Švajčiarsku, keďže "Helvéti" sa po vyradení Ruska z dôvodu vojenskej invázie na Ukrajine stali súčasťou seriálu Euro Hockey Tour v spoločnosti Čechov, Fínov a Švédov.

Slováci tak museli hľadať náhradný program a výsledkom je Vianočný Kaufland Cup.

"Našou snahou je zložiť silný a atraktívny tím, ktorého cieľom bude vyhrať oba zápasy a ovládnuť turnaj pred domácimi fanúšikmi. Preto sme sa rozhodli pozvať aj Petra Cehlárika či Mareka Hrivíka.

Veríme, že sa k nim pripoja ďalší skúsení hráči, ktorí prídu na domáce podujatie a potešia slovenských priaznivcov. Nóri aj Lotyši dozaista pošlú na Slovensko najsilnejšie možné výbery.

Očakávame kvalitné a divácky atraktívne medzinárodné konfrontácie," povedal pre hockeyslovakia.sk generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Slováci otvoria účinkovanie na turnaji vo štvrtok 15. decembra od 18.00 h proti Nórsku. O deň neskôr si od 17.00 zmerajú sily Nóri s Lotyšmi a v záverečnom hracom dni v sobotu 17. decembra nastúpia zverenci trénera Craiga Ramsayho od 13.00 proti Lotyšsku.

Na oba slovenské zápasy v priestoroch bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu si fanúšikovia môžu zakúpiť vstupenky v troch cenových kategóriách - 15 eur, 19 eur a 24 eur.

Na piatkový duel medzi Nórskom a Lotyšskom sú k dispozícii iba vstupenky do spodnej časti štadióna po obvode v sektoroch A1 až A12 za jednotnú cenu päť eur.

Vianočný Kaufland Cup 2022 - program

Štvrtok 15. decembra: Slovensko - Nórsko (18.00)

Piatok 16. decembra: Nórsko - Lotyšsko (17.00)

Sobota 17. decembra: Slovensko - Lotyšsko (13.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci poznajú súperov. Ramsay vyrukuje s oporami z Pekingu