Slovenky nezískali na MS ani bod, doplatili na slabučkú koncovku

Momentka zo zápasu Slovensko - Rakúsko na 1-A divízia MS v hokeji žien 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - Rakúsko na 1-A divízia MS v hokeji žien 2023. (Autor: SZĽH/Tomáš Lengyel)
Sportnet, TASR|26. aug 2023 o 08:55

Jediný gól Slovenska strelila Nikola Rumanová.

1-A divízia MS v hokeji žien 2023

Slovensko - Rakúsko 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 57. Rumanová (Leskovjanská, Blichová) - 35. Fazokasová (Meixnerová, Trummerová), 45. Grascherová (Artnerová)

Rozhodovali: Ketonenová (Fín.), Whiteová (USA) - Gutauskasová (Kan.), Suchaneková (Poľ.), vylúčené: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 2057 divákov.

Zostava SR: Rišianová - Košecká, L. Šulíková, Vysokajová, Drábeková, Sternová, Leskovjanská, A. Šulíková – L. Halušková, Korenková, Hlinková – Bednáriková, Tóthová, Rumanová – Ištocyová, Kapičáková, Dobiášová – Blichová, R. Halušková

ŠEN-ČEN. Slovenské reprezentantky uzavreli svoje účinkovanie na turnaji 1-A divízie MS v hokeji žien v čínskom Šen-Čene prehrou s Rakúskom 1:2.

Už pred zápasom bolo jasné, že zverenky fínskeho trénera Arta Sieppiho spadnú o kategóriu nižšie, no ich cieľom bolo získať prvé body na šampionáte.

To sa im napokon nepodarilo, hoci počas celého zápasu mali hernú i streleckú prevahu. Na rakúsku gólmanku vyslali 46 striel, samé čelili iba pätnástim.

Slovenky doplatili na slabú koncovku, celkovo v piatich zápasoch strelili iba štyri góly, pričom iba v jednom zaznamenali viac ako jeden gól.

Proti Rakúsku za stavu 0:2 skórovala v 57. minúte Nikola Rumanová, následne hrali Slovenky 6 na 4, vypracovali si tlak, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovensko - Rakúsko

"Hráčky počas celého zápasu bojovali a vo všetkých troch tretinách prestrieľali súperky. Vypracovali si veľké množstvo šancí.

Odohrali kvalitné presilovky, ale strelili jediný gól. Naopak, Rakúšanky sa dostali do štyroch alebo piatich nebezpečných zakončení, z ktorých vyťažili dva góly.

V závere sme stiahli brankárku, hrali sme v šiestich proti štyrom, následne v situácii šiestich proti piatim, ale puky sme posielali iba brániacich hráčok alebo do rakúskej brankárky, ktorá nás zastavila," povedal Sieppi pre Hockey Slovakia.

Tabuľka 1-A divízie MS v hokeji žien 2023

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky nezískali na MS ani bod, doplatili na slabučkú koncovku