Čacho spomenul aj nedostatky v obrane: Musíme byť zodpovednejší

Slovenskí hokejisti Samuel Kňažko a Viliam Čacho sa tešia z gólu.
Slovenskí hokejisti Samuel Kňažko a Viliam Čacho sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
SITA|7. máj 2023 o 11:37

Slovenskí hokejisti zaznamenali tri víťazstvá a päť prehier.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti pocestujú na blížiace sa MS v Rige a Tampere v lepšej nálade vďaka víťazstvu na domácom ľade v Trenčíne.

V sobotňajšej generálke pred svetovým šampionátom Rakúsko 4:3. proti Rakúšanom tak ukončili päťzápasovú sériu prehier. V predošlom stretnutí prehrali 3:6.

Slováci si už v priebehu úvodnej tretiny vytvorili náskok 3:0, no v neskoršom priebehu oň prišli a triumf vybojovali až v poslednej sekunde po strele obrancu Mária Grmana.

Hudáček: Defenzívu si musíme viac rozobrať

„Sme radi, že sme mohli potešiť divákov dôležitým víťazstvom pre nich i pre nás. Splnili sme, čo sme si povedali.

V ofenzíve sme si vytvorili viaceré šance. Myslím si, že niekedy sme až príliš chceli hrať do prázdnej bránky. Mali sme to trošku zjednodušiť a viedli by sme vyšším rozdielom,“ vyjadril sa Libor Hudáček.

"V ofenzíve sme si vytvorili šance, chceli sme však hrať až do prázdnej bránky. Keby sme to zjednodušili, tak by sme vyhrávali väčším rozdielom.

O útok sa však nebojím, skôr v obrane máme mladších hráčov, to si musíme viac rozobrať a dať do toho dôraz. Na MS budú skúsené tímy, ktoré budú využívať každú jednu chybu," dodal 32-ročný rodák z Levoče.

Aj podľa asistenta trénera Petra Frühaufa hra tímu trpela na krásu. "Mali sme fázy, keď sme ovládali zápas a mali hru pod kontrolou.

Potom prišla fáza, keď sme chceli hrať veľmi na krásu, čo nás takmer stálo zápas. Sú to momenty, keď musíme streliť viac gólov a súpera zlomiť, aby sme sa nemuseli triasť o výsledok," povedal asistent trénera Peter Frühauf.

Čacho: Mohli sme dať viac gólov

„Vynikajúco sme forčekovali. Získali sme strašne veľa pukov za bránkou.

To bolo hlavné, že sme sa vedeli udržať v hre s pukom, získavať ho v rakúskom obrannom pásme a z toho potom plynuli tie strely, ktoré sme mali.

Mohli sme streliť aj viac gólov. Myslím si, že sme boli 60 minút lepším tímom, len nám tam popadali také smolné góly. Musíme hrať zodpovednejšie v obrane,“ zhodnotil priebeh útočník Viliam Čacho.

Čacho sa napokon zaradil do skupinky ôsmich hráčov, ktorých čakajú premiérové MS.

Dvadsaťštyriročný center bol v každej nominácii od svojho debutu na Nemeckom pohári v novembri uplynulého roka a hral vo všetkých súbojoch prípravy na šampionát.

V 15 zápasoch strelil 5 gólov a pridal jednu asistenciu. "Ja môžem byť spokojný. Myslím si, že v reprezentácii som hral vždy celkom dobré zápasy.

Až na ten v Rakúsku, ktorý nevyšiel nikomu," povedal kapitán trenčianskej Dukly, ktorý už podpísal kontrakt na nasledujúcu sezónu s českým Třincom.

Čacho pripisuje kostrbatejšie výkony tímu boju o miestenku vo finálnej nominácii:

"Myslím si, že k tomu prispelo aj to, že každý ešte bojuje o miesto, snaží sa ukázať v čo najlepšom svetle a možno tímový výkon ide trochu bokom. Na MS sa to však odstráni. Musíme hrať v obrane zodpovednejšie."

Z tímu odišla trojica hráčov

Po zápase pristúpil realizačný tím k azda najťažšej časti prípravy, ktorou bolo oznámenie záverečnej nominácie.

Šesť dní pred začiatkom svetového šampionátu napokon tím opustila trojica hráčov, obranca Michal Beňo a útočníci Adrián Holešinský a Maroš Jedlička.

Posledného menovaného v národnom tíme neudržal ani gólový teč na 2:0.

Slovenskí reprezentanti v stredu odcestujú do lotyšskej Rigy, pričom majstrovstvá sveta sa pre nich začnú v piatok 12. mája duelom proti Čechom.

V rámci základnej B-skupiny si následne zmerajú sily s Lotyšmi, Kanaďanmi, Švajčiarmi, Kazachmi, Slovincami a Nórmi. Z každej z oboch osemčlenných skupín postúpia do štvrťfinále štyri najlepšie mužstvá.

Nachádzate sa tu:
Domov