Slováci trénovali zatiaľ bez Nemca, cestu im skomplikovalo aj počasie

Slovenskí hokejisti na prvom tréningu pred MS do 20 rokov.
Slovenskí hokejisti na prvom tréningu pred MS do 20 rokov. (Autor: Hockey Slovakia/ Andrej Galica)
TASR|17. dec 2022 o 09:35

K tímu sa už pripojil aj Filip Mešár.

TRURO. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov absolvovala prvý tréning v prípravnom kempe pred MS juniorov. V kanadskom mestečku Truro mali kouči na ľade k dispozícii 26 z 28 nominovaných hráčov.

Útočník Róbert Bačo sledoval tréning iba z tribúny, keďže jeho batožina sa stále nachádza na jednom z letísk. Obranca Šimon Nemec doplní mužstvo v nedeľu 18. decembra. Informoval portál hockeyslovakia.sk.

Slováci zasiahli do tréningu po náročnej ceste. Európska časť výpravy strávila v lietadlách a autobusoch na trase z Bratislavy do Trura viac ako 24 hodín.

"Cesta bola veľmi náročná, čakali sme v Toronte na letisku viac ako štyri hodiny na prestup do Halifaxu, potom ďalšie dve hodiny v lietadle, aby upratali dráhu.

Napokon sme všetko zvládli a vytvorili dobrú partiu," hovoril Adam Sýkora, ktorý neobľubuje lietanie. "Hoci lietam relatívne často, stále mám rešpekt, drží sa ma to odmalička. Neviem sa to toho zbaviť. Bol som v strese, keďže sme ťažšie pristávali aj vzlietali."

VIDEO: Adam Sýkora a Filip Mešár zhodnotili náročné cestovanie

Presun Slovákov komplikovalo najmä sneženie v Kanade, ktoré narušilo aj logistiku príchodov zámorských posíl.

Niektorí hokejisti pôsobiaci v kanadských a amerických kluboch sa pripojili k tímu v Toronte, ďalší v Halifaxe a zvyšok naskakoval priamo do tréningu v Trure.

Bol to aj prípad Filipa Mešára, ktorý dorazil do Toronta v spoločnosti Serváca Petrovského vo štvrtok, paradoxne, skôr ako hráči letiaci z Viedne.

"Boli sme prví v Toronte a mali sme byť prví aj v Halifaxe, ale zrušili nám let a ešte sme museli riešiť administratívne povinnosti na letisku.

Potrebovali sme si zmeniť letenky na dnešné ráno a vykorčuľovali sme rovno na ľad," povedal Mešár pre oficiálny web SZĽH.

Osemnásťročný útočník v aktuálnej sezóne pôsobí v kanadskej juniorskej súťaži OHL. V posledných piatich zápasoch za Kitchener Rangers nazbieral osem bodov za štyri góly a štyri asistencie.

Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers.
Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)

"Nebolo jednoduché zasiahnuť do tréningu bez rozcvičky, ale nálada na ľade bola výborná. Chalani sú super a teraz sa musíme spoločne sústrediť na turnaj.

V klube sa mi v ostatných dueloch darilo bodovať a strieľať góly, čo sa odo mňa očakáva aj v reprezentácii. Chcem byť líder a potvrdiť formu z klubu," doplnil.

Počas víkendu čakajú slovenských reprezentantov tri tréningové jednotky na ľade, ktoré doplní jeden prípravný zápas.

V nedeľu o 18.00 h miestneho času (23.00 h SEČ) nastúpia v Trure proti nemeckým rovesníkom. Do začiatku šampionátu odohrajú celkovo tri duely. Budúci týždeň ich preveria v Kanaďania v Monctone a Rakúšania opäť v Trure.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci trénovali zatiaľ bez Nemca, cestu im skomplikovalo aj počasie