Prvé mená oznámili v hádanke. Slovensku v olympijskej kvalifikácii pomôže dvojica z NHL

Slovenskí hokejisti na MS v hokeji 2024.
Slovenskí hokejisti na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|11. aug 2024 o 21:38

SZĽH vymyslel netradičný spôsob, ako začať s predstavovaním reprezentantov v kvalifikácií na ZOH 2026.

BRATISLAVA. Kvalifikácia na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo sa blíži. Slovensko v nej zabojuje od 29. augusta do 1. septembra pred domácimi priaznivcami na Štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Blíži sa aj dátum zverejnenia nominácie, ktorá zabojuje o účasť pod piatimi kruhmi. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si pri tejto príležitosti vymyslel netradičný spôsob, ako začať s predstavovaním reprezentantov.

Pre fanúšikov si totiž v nedeľu večer na sociálnych sieťach pripravil hádanku. Zverejnil siluety prvých dvoch potvrdených hráčov, ktorí budú v slovenskom tíme.

"Olympijská kvalifikácia bude aj s... !!

... áno, aj s tými, ktorých siluety nájdete v našej grafike. Uhádnete prvé dve potvrdené mená, ktoré budú hrať za Slovensko na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave?" píše SZĽH.

V závere príspevku pridal zväz aj emoji diabla.

Z indícií teda vyplýva, že Slovensko bude bojovať o zimnú olympiádu aj s Tomášom Tatarom a Šimonom Nemcom. Obaja sú hráčmi klubu NHL New Jersey Devils.

Pre slovenskú reprezentáciu tak ide o veľké posily. Obaja hráči sa predstavili aj na MS v hokeji 2024 v Česku. Tatar bol kapitánom tímu.

Slovensko v boji o ZOH 2026 vyzve postupne Rakúsko, Maďarsko a Kazachstan. Slováci museli v kvalifikácii bojovať aj o ZOH 2022 v Pekingu, kde napokon získali bronzové medaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prvé mená oznámili v hádanke. Slovensku v olympijskej kvalifikácii pomôže dvojica z NHL