Tatranský pohár bude mať zaujímavé obsadenie, príde aj Jaromír Jágr

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: Peter Jesenský)
TASR|3. jún 2022 o 12:25

Na 75. ročníku turnaja budú hrať aj fínsky Vaasan Sport a české Kladno.

POPRAD. V poradí 75. ročník druhého najstaršieho hokejového turnaja v Európe - Tatranského pohára v Poprade (20.-21. augusta) sa uskutoční opäť so zaujímavou medzinárodnou účasťou.

Na podujatí sa predstavia Vaasan Sport z najvyššej fínskej súťaže i český extraligový tím Rytíři Kladno, v ktorom pôsobí hrajúca legenda a zároveň majiteľ klubu Jaromír Jágr.

Najvyššiu slovenskú súťaž bude okrem domáceho HK Poprad zastupovať aj HC '05 Banská Bystrica. Dejiskom turnaja bude Zimný štadión mesta Poprad.

"Tento rok sme sa rozhodli priniesť ešte kvalitnejšie mužstvá, aby si aj naši diváci užili veľké mená a skvelý hokej," povedal pre oficiálny web "kamzíkov" šéf HK Poprad a zároveň riaditeľ turnaja Ľudovít Jurinyi:

"Na zložení účastníkov sme pracovali od januára, bolo to veľmi ťažké, pretože niektoré oslovené kluby sa dostali do Ligy majstrov a tým pádom nemohli prísť. Veľmi ma teší dohoda s Kladnom, zdržia sa u nás dlhšie a odohrajú s nami aj prípravný zápas pred Tatranským pohárom.

Druhým účastníkom je fínsky Vaasan Sport, ktorý pochádza z krajiny, ktorá momentálne všetko na medzinárodnej scéne vyhráva. Posledným účastníkom je Banská Bystrica, ktorá skladá veľmi talentované mužstvo. Formát turnaja ozrejmíme neskôr, bude vychádzať aj z požiadaviek súperov."

Vlani na Tatranskom pohári triumfoval taliansky klub HC Pustertal Wölfe, účastník nadnárodnej ICE Hockey League zvíťazil vo finále 74. ročníka nad MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Tatranský pohár bude mať zaujímavé obsadenie, príde aj Jaromír Jágr