Blamáž. Slovensko musí meniť taktiku, boj o postup striedajú záchranárske povinnosti

Slovenské reprezentantky na turnaji 1-A divízie MS v hokeji žien 2023.
Slovenské reprezentantky na turnaji 1-A divízie MS v hokeji žien 2023. (Autor: Reprofoto IIHF)
Sportnet|23. aug 2023 o 09:09 (aktualizované 23. aug 2023 o 10:57)

Slovenky prehrali aj v treťom dueli.

1-A divízia MS v hokeji žien 2023 – Šen-čen

Nórsko – Slovensko 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)

Góly: 20. Jorgensen, 45. Kruse Johansen, 45. Fischer, 60. Engmann – 26. Bednárik, 35. Korenková

Zostava SR: Rišianová – Košecká, L. Šulíková, Vysokajová, Drábeková, Leskovjanská, Bednáriková, A. Šulíková – L. Halušková, Kúbeková, Korenková – Hlinková, Tóthová, Rumanová – Ištocyová, Kapičáková, Dobiášová – Blichová, R. Halušková, Sternová

ŠEN-ČEN. Slovenské hokejistky prehrali aj v treťom vystúpení na 1-A divízii MS v hokeji žien, ktoré sa konajú v čínskom meste Šen-čen. Nad ich sily boli nórske hokejisti, s ktorými prehrali 2:4.

Pre Slovensko to boli prvé góly na šampionáte, postarali sa o ne Simone Bednárik a Tatiana Korenková.

Slovenky ešte po 2. tretine viedli 2:1, no Nórky v priebehu necelých 30 sekúnd otočili stav stretnutia a jednogólový náskok si ustrážili až do konca zápasu.

Slovensko má tak na konte z troch zápasov nula bodov za ďalšie prehry proti Holandsku (0:3) a Číne (0:1). Ambiciózne výhliadky na postup medzi elitu sa tak menia na tuhý boj o záchranu, v ktorom má Slovensku najhoršiu pozíciu.

Na turnaji už bodovali všetky tímy, okrem Slovenska. Tým sa situácia Slovenska sťažuje a má zlú pozíciu v boji o záchranu.

Slovenky boli v prvom dejstve strelecky aktívnejšie ako súperky, na strely viedli 11:4. Minútu pred koncom úvodnej tretiny však inkasovali z hokejky Jorgensenovej.

Prelomenie streleckej smoly na turnaji prišlo až po 146 minútach, keď sa presnou strelou presadila Bednáriková.

Do prestávky ešte poslala tím do vedenia kapitánka Korenková a všetko nasvedčovalo tomu, že Slovenky chytili rytmus a dokráčajú za prvými tromi bodmi.

Vstup do tretieho dejstva však družstvu Arta Sieppiho nevyšiel. Slovenské hráčky inkasovali v 45. minúte dva góly v priebehu 28 sekúnd a opäť museli pracovať na otočke.

V závere si však nedokázali vypracovať tlak, navyše inkasovali na konečných 2:4 a čaká ich náročný boj o záchranu.

Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Arto Sieppi, tréner SR: "Odohrali sme dobrú prvú tretinu a následne sme hrali výborne aj v druhej tretine, v ktorej prišli naše prvé góly na turnaji. V prvých 40 minútach sme súperky výrazne prestrieľali. V úvode tretej tretiny sme však vyprodukovali faul,

Nórky vyrovnali a rýchlo pridali aj tretí zásah po našich nedorozumeniach v defenzíve, čo nás psychicky poznačilo. Hráčkam sa ani nečudujem, keďže dovtedy bojovali o každý puk a boli veľmi sústredené na dôležitý duel. Nórske hokejistky to využili, hrali pozorne v obrane a postrážili si víťazstvo.

Momentálne sme v mentálne náročnej pozícii, ale turnaj sa ešte neskončil. Máme pred sebou posledné dva zápasy, musíme čo najlepšie zregenerovať a zabojovať o víťazstvá."

Tabuľka 1-A divízie MS v hokeji žien 2023

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Blamáž. Slovensko musí meniť taktiku, boj o postup striedajú záchranárske povinnosti