Slovákov trápia pred Nemeckým pohárom zranenia. Tréneri menia nomináciu

Denis Godla.
Denis Godla. (Autor: TASR)
SITA|7. nov 2022 o 12:02

V Krefelde bude chýbať aj skúsený obranca Peter Čerešňák.

BRATISLAVA. V nominácii slovenskej reprezentácie hokejistov na Nemecký pohár 2022 v Krefelde prišlo pred pondelkovým popoludňajším zrazom v Bratislave k viacerým zmenám.

Pre zdravotné problémy sa na turnaji nepredstavia brankár Matej Tomek, obrancovia Peter Čerešňák a Andrej Golian ani útočníci Andrej Kollár a Róbert Lantoši.

Premiéru v drese národného tímu tak okrem Michala Beňa a Samuela Haina zažijú aj Patrik Maier, Viliam Čacho, Maroš Jedlička a Patrik Marcinek. Zraneného Tomeka nahradí klubový spoluhráč z českého Litvínova Denis Godla.

"Je to omladené. Nováčikovia dostanú šancu presvedčiť trénerov, že si zaslúžia obliecť reprezentačný dres aj na ďalšej akcii. Od MS sme nemali žiadny zraz, preto sa tešíme, že sme opäť pokope a môžeme si zahrať na turnaji," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan na pondelkovom zraze.

Dvadsaťročný Maroš Jedlička reprezentoval Slovensko na letnom juniorskom šampionáte v Kanade.

V uplynulom ročníku patril k lídrom zvolenskej ofenzívy, v 48 dueloch zaznamenal 38 bodov za 17 gólov a 21 asistencií. "Jedličku sme chceli zobrať už v minulej sezóne, ale zranil sa pred jej koncom a žiaľ, šancu pre to nedostal," uviedol Šatan.

K nováčikom v reprezentácii sa vyjadril aj tréner Craig Ramsay.

"Každý rok musíme nájsť nových hráčov, v tomto roku ešte viac, pretože viacerí zostali hrať v Amerike a inde.

Takže viete, že vždy hľadáme nových ľudí, vždy chceme dať niekomu šancu. Tak to bolo aj teraz a tí, čo si oblečú reprezentačný dres, sa musia chopiť príležitosti. Tento rok je to pre mňa ťažšie, pretože som veľa hráčov nevidel, je tu viacero mladých tvárí," povedal tréner Ramsay.

"Všetkých chalanov z pôvodnej nominácie, ktorí neprídu, trápia zdravotné ťažkosti. Nevyšiel nám plán ísť do Nemecka s ideálnou zmesou nováčikov, mladíkov a skúsenejších hráčov. Pocestujeme s omladeným tímom.

Verím, že ho stmelí zopár ostrieľanejších borcov. Zároveň sme zvedaví, ako sa nám ukážu nováčikovia vo svojej prvej veľkej konfrontácii na medzinárodnom ľade. Hoci prišlo k početným zmenám, naša predstava herného systému sa nemení.

Chceme byť rýchli, nepríjemní na 'forčeku' a strelecky aktívni," povedal asistent trénera Peter Frühauf pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slováci začnú Nemecký pohár 2022 vo štvrtok 10. novembra zápasom proti Rakúšanom (16.15 h), v sobotu 12. novembra nastúpia proti Dánom (14.00 h) a o deň neskôr sa stretnú s domácimi Nemcami (14.30 h).

Nominácia slovenskej reprezentácie hokejistov na Nemecký pohár 2022 v Krefelde

Brankári: Denis Godla, Dominik Riečický

Obrancovia: Michal Beňo, Martin Bučko, Mário Grman, Samuel Hain, Patrik Koch, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič, Patrik Maier

Útočníci: Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominych, Marek Hecl, Adrián Holešinský, Mário Lunter, Jakub Minárik, Oliver Okuliar, Adam Sýkora, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši, Viliam Čacho, Maroš Jedlička, Patrik Marcinek

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovákov trápia pred Nemeckým pohárom zranenia. Tréneri menia nomináciu