Ramsay dá opäť šancu nováčikom, z extraligy povolal hneď štyroch

Oleksij Myklucha strieľa víťazný gól v predĺžení zápasu Dukla Trenčín - Spišská Nová Ves.
Oleksij Myklucha strieľa víťazný gól v predĺžení zápasu Dukla Trenčín - Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
SITA|23. jan 2024 o 14:15

Slovákov čakajú dva súboje proti Nemecku.

BRATISLAVA. V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na februárový prípravný dvojzápas proti Nemecku figurujú aj mená štyroch nováčikov.

Premiérovo si dres národného tímu oblečú hráči z domácej súťaže - brankár Michaloviec Vladimír Glosár, obranca Boris Brincko z Popradu a útočníci Spišskej Novej Vsi Oleksij Myklucha s Róbertom Džuganom.

Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

V nominácii na spomenuté stretnutia naplánované na 7. a 8. februára figuruje 24 hráčov - dvaja brankári, deväť obrancov a trinásť útočníkov. Ide iba o hráčov zo slovenských a českých klubov, domácu súťaž reprezentuje 14 hokejistov.

"Lídrami mladého mužstva by mal byť brankár Hlavaj a v útoku Okuliar či Buček, ktorého sme dlhšie v reprezentácii nevideli. Po jeho výkonoch v našej extralige prišiel čas, aby mu tréneri dali opäť šancu v národnom tíme,“ uviedol generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Samuel Hlavaj chytá v českom Litvínove, Oliver Okuliar (Hradec Králové) patrí k najlepším strelcom českej ligy a Samuel Buček sa vrátil do Nitry.

Oliver Okuliar (vľavo) počas zápasu Slovensko - Nórsko na Vianočnom Kaufland Cupe 2023.
Oliver Okuliar (vľavo) počas zápasu Slovensko - Nórsko na Vianočnom Kaufland Cupe 2023. (Autor: TASR)

Zo štvorice nováčikov všetci pôsobia v slovenskej extralige.

"Tento výber má byť predovšetkým o mladých hráčoch. Pozreli sme sa po kluboch extraligy a hľadali takých, ktorí hrajú dobre a zaslúžia si šancu.

Spišská Nová Ves podáva veľmi dobré výkony a mladí hráči sú súčasťou pozitívneho výsledkového trendu klubu. Chceme im dať šancu aj v reprezentácii a zistiť, ako sa im bude dariť na medzinárodnom ľade,“ pokračoval Šatan.

Cieľom SZĽH je dvakrát vypredať zimný štadión vo Zvolene, v ktorom sa národný tím predstaví po dlhej pauze. Zatiaľ naposledy hrala reprezentácie SR pod Pustým hradom ešte v decembri 1999.

"Nevedel som, že takú dlhú dobu sme neboli vo Zvolene. Verím, že Stredoslováci aj všetci fanúšikovia z okolia prídu, podporia národné mužstvo a budú ho hnať vpred. Zároveň dúfam, že naši hráči ich potešia víťazstvami,“ dodal Šatan.

Nominácia na zápasy proti Nemecku

Brankári: Vladimír Glosár (HK Trebišov/HK Dukla Ingema Michalovce), Samuel Hlavaj (HC Škoda Plzeň)

Obrancovia: Michal Beňo, Marek Korenčík, Andrej Golian (všetci HC Slovan Bratislava), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice), František Gajdoš (HK Nitra), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Marko Stacha (HK Nitra)

Útočníci: Jozef Baláž (HK Dukla Trenčín), Samuel Buček (HK Nitra), Viliam Čacho (HC Oceláři Třinec), Oleksij Myklucha, Róbert Džugan (obaja HK Rysy Spišská Nová), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Miloš Roman, Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Andrej Kollár (Kometa Brno), Adam Lukošik (HC Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay dá opäť šancu nováčikom, z extraligy povolal hneď štyroch