VIDEO: Hral aj s Jágrom. Obranca Humenného predviedol parádny nájazd

Martin Lenďák a jeho samostatný nájazd v zápase HC 19 Humenné - Vlci Žilina.
Martin Lenďák a jeho samostatný nájazd v zápase HC 19 Humenné - Vlci Žilina. (Autor: reprofoto JOJ Šport)
Michal Šášky|21. apr 2023 o 11:30

Martin Lenďák zarmútil favorita.

HUMENNÉ. Boj o postup do hokejovej Tipos extraligy prináša nečakanú drámu. Favorizovaný tím Vlci Žilina je na pokraji ďalšieho neúspechu.

HC 19 Humenné po štyroch zápasoch finálovej série vedie 3:1 na zápasy. Ak vyhrá ktorýkoľvek z najbližších troch zápasov, senzačne postúpi do najvyššej hokejovej súťaže.

Pre Žilinčanov sa pritom štvrtý finálový zápas série na humenskom ľade vyvíjal ideálne. Už v 7. minúte viedli 2:0. Domáci sa však dvomi gólmi vrátili do zápasu.

Hostia sa päť minút pred koncom opäť dostali do vedenia, ale Humenčania vyrovnali 101 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

O osude stretnutia rozhodovali nájazdy. Vlci premenili hneď prvý a dlho sa zdalo, že to bude rozhodujúci moment. V druhej ani tretej sérii neskóroval nikto.

Potom si však zobral puk 29-ročný domáci obranca Martin Lenďák. Mimochodom, bývalý hráč Žiliny.

VIDEO: Martin Lenďák a jeho nájazd vo finále Tipos SHL Humenné - Vlci Žilina

Lenďák je odchovanec košického hokeja, v mladom veku hrával aj za Humenné, Trebišov či Michalovce.

Dlhší čas pôsobil v druhej českej lige v drese Havířova či Přerova, v sezóne 2017/18 hrával za Kladno, klub českej legendy Jaromíra Jágra. Pôsobil aj v Poľsku, Maďarsku a Francúzsku.

V Tipos extralige odohral v sezóne 2018/19 35 zápasov, osemnásť za Košice a sedemnásť za Liptovský Mikuláš.

Po tom, ako parádnym spôsobom prekonal žilinského brankára Patrika Romančíka, prepukla obrovská radosť na tribúnach i na striedačke domácich.

Hostia už neskórovali, naopak, rozhodujúci nájazd premenil útočník Denis Markuš. Humenné vyhralo druhý zápas za sebou a vybojovali si mečbal.

Pre Žilinčanov by bola prehra ďalším úderom v poslednej chvíli. Vlani prehrali baráž o postup s Liptovským Mikulášom, pred dvomi rokmi ich vo finále play-off zdolala Spišská Nová Ves.

Nakročené za postupom mali aj pred tromi rokmi, kedy ich zabrzdila pandémia koronavírusu. Pred štyrmi zase prehrali baráž s Michalovcami.

Piaty zápas medzi Žilinou a Humenným je na programe v sobotu 22. apríla o 18.30 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»VIDEO: Hral aj s Jágrom. Obranca Humenného predviedol parádny nájazd