Slováci začali prípravu úspešne, deklasovali o rok starších Maďarov

Slovenskí hokejisti do 18 rokov.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov. (Autor: SZĽH/Jakub Homoľa)
TASR|30. mar 2022 o 20:00

Hviezdou zápasu bol Martin Mišiak.

Prípravný zápas - Piešťany

Slovensko 18 - Maďarsko 19 9:1 (2:0, 5:0, 2:1)

Góly: 19. Pitka (Molnár, Nahalka), 20. Honzek (Žabka), 24. Ružek (Nahalka, Pobežal), 25. Žabka (Mišiak, Moško), 31. Gabriel (Pánik, Mišiak), 36. Honzek (Mišiak, Gabriel), 40. Dej (Chromiak), 45. Mišiak (Gabriel), 55. Jenčko (Kukumberg, Pekarčík) - 58. Sipák (Nemes, Galajda)

Rozhodovali: Goga, M. Novák - Synek, M. Orolin, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR 18: Korec - Žabka, Moško, J. Chromiak, Eperješi, Pánik, Krakovský, Tomas, Nahalka - Mišiak, Gabriel, Honzek - Križan, Jenčko, Kukumberg - J. Kopecký, Pitka, Molnár - Pekarčík, Pobežal, Ružek - Cedzo, Dej, Ondriš. Tréner: I. Feneš.

PIEŠTANY. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov začali prípravu pred domácim turnajom A-skupiny I. divízie MS vo veľkom štýle.

V stredajšom zápase zvíťazili nad maďarským výberom do 19 rokov 9:1. Gólom a tromi asistenciami sa zaskvel útočník prvej formácie Martin Mišiak. 

"Zápas som si užíval. Chcel by som však pochváliť celý tím. Boli sme efektívni, odohrali sme skvelý zápas. Tímovosť bola kľúčová."

Svojho súpera zlomili najmä piatimi gólmi v druhej tretine.

Do streleckej listiny sa zapísali v presilovkách Jakub Ružek s Borisom Žabkom a pri rovnovážnom stave aj Patrik Gabriel, Samuel Honzek a František Dej.

Mladí Slováci zabojujú od 11. do 17. apríla o návrat medzi svetovú elitu. Jedine celkový víťaz turnaja si zabezpečí postup do najvyššej kategórie.

Ďalšie prípravné duely odohrá osemnástka v piatok (19.00) a sobotu (14.00) opäť v Piešťanoch proti Čechom, na budúci týždeň ju preveria Modré krídla Slovan.

Hlasy po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Bol som milo prekvapený, aký výkon chalani predviedli. Od prvého tréningu ukazovali, že prišli zabojovať o miesto na majstrovstvá sveta. Dnes sme mali v zostave osemnásť hráčov, ktorí mali možnosť hrať mužský hokej. Na ľade to potvrdili. Dominovali sme herne aj korčuliarsky. Maximálna spokojnosť."

Boris Žabka, kapitán SR 18: "Sme spokojní, že sme Maďarov nepodcenili. Boli nepríjemní, viac dohrávali súboje, ale boli sme dobre pripravení. Dnešný zápas ukázal, že v útočnom pásme sa dokážeme udržať v hre s pukom a že dokážeme využiť to, čo trénujeme. Ideme si ďalej za naším cieľom, ktorým je postup do elitnej kategórie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci začali prípravu úspešne, deklasovali o rok starších Maďarov