To, čo sa košickým hráčom v semifinále nedarilo, vyšlo proti Zvolenu

Gólová radosť hráčov Košíc v prvom finálovom zápase play-off proti Zvolenu.
Gólová radosť hráčov Košíc v prvom finálovom zápase play-off proti Zvolenu. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|16. apr 2023 o 21:30

Zvolen súpera prestrieľal.

KOŠICE, BRATISLAVA. „Do finále sa dostali dva najlepšie tímy extraligy,“ povedal zvolenský útočník Maroš Jedlička. „S jeho vyjadrením súhlasím,“ reagoval hokejový expert Ondrej Rusnák. 

Finálová séria odštartovala vo vypredanej Steel aréne a úspešnejšie do nej vstúpili domáci hokejisti, ktorí vyhrali 3:1.

Zvolen a Košice sa streli vo finále po desiatich rokoch. Vtedy boli úspešnejší hokejisti spod Pustého hradu (4:1 na zápasy).

Kým Zvolen sa stal majstrom Slovenska aj pred dvoma rokmi, Košice sa naposledy tešili v roku 2015. Pred ôsmimi rokmi doviedol Oceliarov k titulu tréner Peter Oremus, ktorý momentálne vedie zvolenský tím. 

VIDEO: Najlepšie momenty zápasu Košice - Zvolen (1. zápas)

Posledný titul si pamätá aj útočník Marek Bartánus. „Vtedy sme boli skvelá partia, ale to je história. Musíme sa sústrediť na túto sériu. Čakám ťažkú sériu. Vyhrá ten, kto spraví najmenej chýb,“ povedal košický hráč pre RTVS. 

„Finále nás ženie dopredu,“ komentoval elitný zvolenský útočník Peter Zuzin. 

Trápenie sa skončilo

Na oboch tímoch bolo vidieť, že sú nabudení na finálovú sériu. Hráči Zvolena i Košíc aktívne vstúpili do zápasu, napádali súpera a dostávali obrancov pod tlak. Prvá tretina sa hrala vo veľmi vysokom tempe. 

Mužstvá sa na seba veľmi dobre pripravili a vedeli umne reagovať na situácie na ľade. „Je to dobrý hokej,“ tešil sa Rusnák. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»To, čo sa košickým hráčom v semifinále nedarilo, vyšlo proti Zvolenu