Mladí Slováci prehrali s Kanadou. Stratili šancu na postup do semifinále

Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na Hlinka Gretzky Cupe 2024.
Fotogaléria (12)
Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na Hlinka Gretzky Cupe 2024. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Oh my Hockey|7. aug 2024 o 06:53

Uhrali lepší výsledok ako v príprave.

Hlinka Gretzky Cup 2024 - skupina A

Slovensko U18 - Kanada U18 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 30. Svrček (Chovan) – 4. C. Schmidt (Smith, McKenna), 8. C. Schmidt (Desnoyers, Guité), 24. Romano (Kilfoil, Smith), 52. Guité (McKenna, Schaefer), 52. Romano

Brankári: Prádel 38/43 - Beckman 27/28

EDMONTON. Slovenskí hokejisti sa po výbornom výkone v prvom zápase na Hlinka Gretzky Cupe 2024 postavili proti favoritovi turnaja, domácej Kanade.

V druhom zápase však už bodovať nedokázali. Rovesníkom z krajiny javorového listu podľahli 1:5.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Kanada na Hlinka Gretzky Cup 2024

Kanaďania rozhodli de facto už v prvom dejstve, hoci aj po ňom bol výsledok stále otvorený. Vyhrali ho 2:0 zásluhou presných zásahov Camerona Schmidta.

Jediný gól Slovákov prišiel v druhej tretine. V čase 29:43 znižoval Svrček, aby bol náskok pred treťou tretinou stále iba dvojgólový.

Kanaďania si poistili víťazstvo v poslednej dvadsaťminútovke. V rozmedzí siedmich sekúnd sa v 52. minúte presadili Guite a Romano.

Slováci predviedli zlepšenie oproti prípravnému stretnutiu. V tom prehrali s Kanadou 1:10.

Táto prehra však zmarila ich postupové nádeje. Švédi totiž získali plný bodový zisk proti Švajčiarom, ktorých rozstrieľali pomerom 12:1.

Slovenskí hokejisti tak zabojujú len o tretie miesto v skupine, a to 8. augusta o 1.30 SELČ proti Švajčiarsku.

Hlas po zápase

Martin Dendis, tréner SR 18: "Do úvodného dejstva sme nevstúpili tak aktívne a fyzicky, ako sme si predstavovali. Kanada mala v prvej tretine viac z hry, ale pred druhou dvadsaťminútovkou sme si povedali určité veci, ktoré padli na úrodnú pôdu. Zvýšili sme aktivitu, súperovi sme nič nedarovali a vytvárali sme si šance, z čoho vyplynul aj strelený gól na 1:3.

V tretej tretine sme naďalej bojovali, hráči dali do zápasu všetko a ešte desať minút pred koncom sme stále prehrávali iba o dva góly. Kanaďania však následne skórovali dvakrát v priebehu pár sekúnd, čo sa nám nesmie stávať a musíme to zlepšiť do ďalších duelov. Napriek tomu musím hráčov pochváliť, že bojovali do úplného konca zápasu a nedarovali protivníkovi víťazstvo zadarmo.

Dostali sa Kanaďanom pod kožu a ešte sme si v závere vybojovali viac ako štvorminútovú presilovku. V početnej prevahe sme odvolali brankára a točili domácich v ich obrannom pásme. Vytvorili sme si šance, ale, bohužiaľ, nepodarilo sa nám znížiť.

Opäť musím pochváliť za výborný výkon brankára Michala Prádela, ktorý nás viackrát podržal. Teraz musíme čo najrýchlejšie zregenerovať a pripraviť sa na duel so Švajčiarmi."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladí Slováci prehrali s Kanadou. Stratili šancu na postup do semifinále