Slovenky sa lúčia s turnajom so zahanbujúcou prehrou, Francúzkam podľahli o 7 gólov

Slovenské hokejistky.
Slovenské hokejistky. (Zdroj: SZĽH/tl, Autor: Magyar Jégkorong)
TASR|31. aug 2024 o 19:36

Slovenské hokejistky dvakrát trafili konštrukciu brány.

Turnaj štyroch krajín hokejistiek

Francúzsko - Slovensko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Góly: 4. Nonnenmacherová, 10. Rozierová (Duvinová, De Serresová), 17. Mespledeová (Pelissouová, Aurardová), 37. Rozierová, 39. Cedelleová (Mespledeová), 48. Aurardová (De Serresová, Cedelleová), 53. Aurardová (Duvinová, De Serresová)

Vylúčené: 3:3 na 2 min, navyše Quartová (Francúzsko) na 5 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Debnárová (41. Rišianová) – Leskovjanská, Košecká, Gálisová, L. Šuliková, Janeková, Plankenauerová, Mateičková, Mandelíková – L. Halušková, Kúbeková, Beňáková – Nemčeková, Dobiašová, Ištocyová – Matejková, Hlinková, Tóthová – Paulínyová, Fančovičová, Blichová

FÜSSEN. Slovenské hokejistky zakončili svoje účinkovanie na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene vysokou prehrou. V sobotňajšom stretnutí podľahli Francúzkam 0:7.

Slovenské reprezentantky predtým na turnaji zdolali Maďarky 2:1 a prehrali s domácimi Nemkami 2:8. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

"Mali sme zlý vstup do zápasu. Hneď v prvej minúte prišlo naše vylúčenie, následne sme aj inkasovali gól a do prestávky pridali Francúzky ďalšie dva zásahy.

Druhú tretinu sme začali lepšie, aktívne. Dvakrát sme trafili žŕdku, mali sme streleckú prevahu, ale v závere tretiny sme dostali dva góly. Zo štyroch striel v prostrednom dejstve sme inkasovali dvakrát, čo zanechalo stopy na našej psychike.

Tretia tretina už nebola z našej strany taká dôrazná ako druhá a súperky pridali ďalšie dva góly. Bohužiaľ, musíme byť efektívnejší v koncovke," povedal tréner slovenskej reprezentácie žien Miroslav Mosnár pre hockeyslovakia.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky sa lúčia s turnajom so zahanbujúcou prehrou, Francúzkam podľahli o 7 gólov