Slovan otočil skóre, o postupe môže rozhodnúť už v Prešove

Radosť hráčov HC Slovan Bratislava.
Radosť hráčov HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|26. mar 2022 o 21:00 (aktualizované 26. mar 2022 o 22:41)

Do streleckej listiny sa opäť zapísal aj Tomáš Zigo.

Tipos extraliga - 2. zápas štvrťfinále play off:

Slovan Bratislava - Prešov 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 23. Valach (Belluš, Breton), 35. Zigo (Rapuzzi) - 17. Sýkora (Nauš, Růžička).

Rozhodovali: Korba, J. Konc ml. - Janiga, Hajnik, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4134 divákov.

Slovan: Peters - MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Breton, Maier - Jääskeläinen, Rapuzzi, Zigo - Haščák, Harris, Takáč - Yogan, Kytnár, Matoušek - Belluš, Preisinger, Šotek

Prešov: Petrík - Růžička, Glazkov, F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Bakala - Welychka, Čacho, Michnáč - Nauš, Vas, Lialka - Šimun, Valent, Sýkora - Lalík, V. Fekiač, Žilka

/stav série 2:0/

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali aj druhý zápas v tohtoročnom play off. Vo štvrťfinále Tipos extraligy zdolali v sobotu na domácom ľade hráčov Prešova 2:1 a v sérii hranej na štyri víťazné stretnutia vedú 2:0.

Séria sa teraz presúva na východ Slovenska, kde Bratislavčania v prípade ďalších dvoch víťazstiev môžu rozhodnúť o svojom postupe do semifinále.

Priebeh zápasu: Slovan - Prešov

I. tretina:

Prešov mohol ísť do vedenia už po 86 sekundách. Sýkora vystihol na modrej čiare rozohrávku Valacha a obranca Slovana musel zatiahnuť záchrannú brzdu.

Arbiter nariadil trestné strieľanie, prešovský útočník však reparát nezložil. Vo finále mu nevyšla kľučka a brankár Peters puk ľahko chytil.

Slovan potom prebral taktovku, bol aktívnejší strelecky aj pohybovo. Dve dobré šance nepremenili Yogan a Breton, gól nepadol ani v presilovke pri vylúčení Welychku. Hneď po nej sa dostal do nájazdu Šimun, ale nezakončil.

Tri a pol minúty pred koncom prvej tretiny išli hostia do vedenia zásluhou Sýkoru, ktorý využil presilovú hru. Z tesnej blízkosti zužitkoval svoju dorážku.

II. tretina:

Slovan od druhej tretiny zvýšil pohyb a najmä začal častejšie strieľať. Prvú šancu mal Haščák, vyrovnanie napokon prišlo z hokejky obrancu Valacha.

To už začal mať Slovan výraznú prevahu a ďalšie šance mal po akciách Takáča, Haščáka a Rapuzziho. Presadil sa až Zigo v 35. minúte, keď dobre zareagoval na situáciu po strele Rapuzziho a dorazil puk za Petríka.

Brankár Prešova nahradil v bránke zraneného Rusa Bespalova. Prešov mal jednu z mála šancí v prostrednej časti hry po akcii Růžičku, ale Peters dobre zasiahol.

III. tretina:

Slovan mal na začiatku tretej tretiny výhodu presilovky, ale tretí v zápase gól nedal. Nepresadil sa ani Lalík, brankár Peters si pripísal ďalší úspešný zákrok.

Domáci hokejisti potom dali tretí gól, ale arbitri ho neuznali, pretože Petrík mal puk v lapačke ešte predtým, ako mu do nej útočník Šotek nedovolene pichol.

Favoritovi sa ani potom nedarilo zlomiť "koňarov", Golianova strela sa len obtrela o hornú žŕdku. Hostia sa ešte pokúsili o vyrovnanie pri hre bez brankára, ale na vyrovnanie skóre mali už príliš málo času.

Hlasy po zápase:

Ján Lipiansky, asistent trénera Slovana: "Nezačali sme dobre. Prešov mal prvé šance nás podržal brankár Peters. Sme radi za tento zvládnutý zápas, ideme do Prešova s vedením 2:0 a uvidíme, ako to bude ďalej. Ale vieme, že nás tam nečakajú ľahké zápasy."

Ernest Bokroš, tréner Prešova: "Podali sme zlepšený výkon, ale nevyužili sme samostatný nájazd a ani Šimun nepremenil veľkú šancu. Mohli sme vyhrávať 2:0 mohlo to vyzerať inak. Ale hrali sme organizovane. No početnosť streľby a využívanie šancí nám robí problém. Musím pochváliť brankára Petríka, ktorý podržal mužstvo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan otočil skóre, o postupe môže rozhodnúť už v Prešove