Slovan sa proti Novým Zámkom triasol o výsledok, americký obranca si premiéru užil

Peter Novajovský (Nové Zámky), Michal Beňo a Emile Poirier (obidvaja Slovan) počas 38. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky.
Peter Novajovský (Nové Zámky), Michal Beňo a Emile Poirier (obidvaja Slovan) počas 38. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR)
Matúš Rojík|21. jan 2024 o 23:17

Domáci viedli už 4:1.

BRATISLAVA. Hokejový Slovan privítal v Tipos extralige na domácom ľade trápiace sa Nové Zámky. Belasí síce boli mierny favorit, ale vzájomné zápasy z minulosti predpovedali, že to nebudú mať jednoduché.

Domácim sa do zostavy vrátil po piatkovej pauze Liam Pecararo. Tréner Oremus naďalej nemohol počítať s obrancom Andrejom Golianom či útočníkom Brettom Findlayom, defenzívne rady ale doplnila najnovšia akvizícia Patrick Holway, ktorý nastúpil do svojho prvého zápasu v Európe a hneď si pripísal aj asistenciu.

„Užil som si to. Prišlo veľa divákov. Čo sa týka adaptácie na širšie klzisko, nezvykalo sa mi ťažko. Plocha je širšia, máte trošku viac miesta, času. Nemusíte sa tak ponáhľať,“ v skratke zhrnul svoje prvé dojmy z Bratislavy.

Slovan Bratislava - Nové Zámky 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)

Góly: 8. Poirier (Török, Lukošik), 17. Ahnelöv (Šille, Mahbod), 23. Mahbod (Holway, Šille), 28. Ranford (Pecararo, Poirier), 59. Takáč (Šille) – 14. Mamčics (Michnáč), 46. Prokeš (Michnáč, Ondrušek), 55. Loggins (Roy)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Prvé dejstvo začal lepšie Slovan. Belasí si vytvorili tlak a oproti súperovi dominovali najmä strelecky. Úvodný gól padol v ôsmej minúte, keď sa v skrumáži pred Kantorovou bránkou najlepšie zorientoval Poiriér.

Krátko po nevyužitej presilovke domácich o dvoch hráčov prišlo vyrovnanie pri vylúčení Maiera. Strelou z prvej prepálil všetko, vrátane Godlu, lotyšský obranca Mamčics.

Nerozhodný stav však do sirény nevydržal. Na konci sedemnástej minúty prinavrátil strelou z medzikružia Slovanu vedenie Ahnelöv.

Druhá tretina pokračovala tak, ako sa skončila tá prvá. Po necelých troch minútach predviedol ukážkovú individuálnu akciu po krídle Mahbod a strelou z uhla prekvapil Kantora - 3:1.

Slovanu stúplo sebavedomie. Hostia sa v ďalšom priebehu prakticky nedostali z vlastnej tretiny, čo napokon vyústilo v ďalší gól do ich siete.

Tentokrát sa z kruhu presadil nikým nestrážený Brendan Ranford.

Posledné dejstvo prinieslo otvorenejšiu hru. Hostia zlepšili pohyb, strelecky sa dotiahli na súpera a vybojovali si aj presilovky. Dôležitý gól strelil práve počas jednej z nich útočník Radek Prokeš.

Nedisciplinovanosť sa belasým nevyplatila. Pri vylúčení Mahboda zaznamenal kontaktný gól Loggins. Hostia mali naďalej viac z hry. Od vyrovnaniach ich miestami delili centimetre, no napokon výsledok spečatil do prázdnej bránky pri ich power play domáci Samuel Takáč.

Dvomi asistenciami sa v drese hostí prezentoval útočník Albert Michnáč.

„Prvé dve tretiny sme nehrali vôbec dobre. Prehrávali sme 1:4 a v tretej tretine sme sa potrebovali vrátiť do zápasu.

Je pre nás veľká škoda, že sme si nezobrali aspoň jeden bod, pretože šance sme tam na vyrovnanie mali. Stále si pripomíname, ako máme hrať a nerobíme to. V poslednej časti hry nám pomohli vylúčenia Slovana. Presilovky sme zvládli dobre,“ zhodnotil.

Množstvo vylúčení vytkol svojim zverencom aj domáci tréner Oremus.

„Uvedomovali sme si dôležitosť zápasu a nutnosť vyhrať. Som rád, že sme cieľ splnili. Vyzdvihol by som dobrý prístup hráčov, najmä čo sa hry v útočnom pásme týka.

Nedá mi nespomenúť počet našich vylúčení. Ak chcete byť úspešní, toto sa vám nemôže stávať. Kvalitnejší tím tieto šance premení.“

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan sa proti Novým Zámkom triasol o výsledok, americký obranca si premiéru užil