Nemec je pripravený na NHL, píše expert. Uvidíme ho v lige už tento rok?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Oh my Hockey|13. júl 2023 o 07:33

Devils majú výbornú defenzívu, no Nemec má kvality na NHL.

NEWARK. Šimon Nemec patrí medzi najlepších mladých obrancov na svete. Napriek tomu ešte neodohral ani jeden zápas v NHL.

Prvý rok po drafte, keď sa stal dvojkou výberu nováčikov, strávil v AHL. Na farme New Jersey Devils v Utice si zvykol na zámorský hokej a ukázal, že má na NHL. Tak ho hodnotí Steven Ellis, odborník z portálu Daily Faceoff.

"Keď hovoríme o vysoko nádejných obrancoch, Nemec je jeden vynikajúci prospekt. Mal len o štyri body menej ako Jiříček a v tíme Uticy Comets mal kľúčovú rolu.

Mladý Slovák strávil posledné roky v mužských súťažiach a hoci AHL je veľký skok oproti slovenskej lige, Nemca príliš nepotrápil. Devils majú výbornú defenzívu, zvlášť s príchodom Lukea Hughesa, ale Nemec je na NHL pripravený," napísal expert v článku.

Medzi desať hráčov z farmárskej ligy, ktorí majú kvality na to, aby sa udržali v najlepšej lige sveta, zaradil dvoch Čechov - Adama Jiříčka z Columbusu a Lukáša Dostála z Anaheimu.

Okrem nich si svoje meno v článku našli Dustin Wolf (Calgary), Lukas Reichel (Chicago), Tye Kartye (Seattle), Joel Hofer (St. Louis), Tyson Foerster (Philadelphia), Luke Evangelista (Nashville) a Arturs Silovs (Vancouver).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec je pripravený na NHL, píše expert. Uvidíme ho v lige už tento rok?