Odborník vychvaľuje Nemca do nebies. Môže byť najlepší od Cháru, tvrdí

Šimon Nemec (vľavo) na MS v hokeji 2021.
Šimon Nemec (vľavo) na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|15. feb 2022 o 10:13

Podľa Scotta Wheelera z The Athletic by mohli byť v prvom kole vybratí traja Slováci.

BRATISLAVA. Šimon Nemec, Juraj Slafkovský aj Filip Mešár majú výbornú šancu dostať sa do prvého kola draftu. Kvalitatívne na to podľa Scotta Wheelera, experta na mladých hráčov z webu The Athletic, majú.

Wheeler ich takto ohodnotil vo svojom februárovom rankingu 64 najlepších hráčov pre draft 2022.

Najvyššie zaradil Šimona Nemca - na tretie miesto. Rodák z Liptovského Mikuláša je preňho jasnou jednotkou medzi obrancami. Pri jeho mene dokonca skritizoval skautov z NHL Central Scouting, ktorí ho zaradili až na šiestu priečku medzi Európanmi.

"Dokážem takéto niečo pochopiť pri každom z hráčov, ktorí patria medzi špičku budúceho draftu, ale pri Nemcovi naozaj nevidím inú možnosť, ako tú, že patrí medzi päť najlepších hráčov draftu," myslí si Wheeler.

"Ide o mladíka, ktorý oproti rovesníkom vždy hrá o triedu lepšie, svoje si odohral už aj na seniorskej medzinárodnej scéne a etabloval sa medzi profesionálmi v slovenskej najvyššej súťaži, kde ukazuje kvalitu na oboch stranách klziska. Má predpoklady na to stať sa najlepším slovenským obrancom od Zdena Cháru."

Nemec 15. februára oslavuje osemnáste narodeniny. Trávi ich v Pekingu na olympiáde, kde slovenskí reprezentanti postúpili do štvrťfinále hokejového turnaja po jasnej výhre nad Nemeckom. Nemec nehral.

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR/AP)

Hral však jeho rovesník a ďalší veľký slovenský talent Juraj Slafkovský. Rodený Košičan má v štyroch stretnutiach na ZOH štyri góly a dáva o sebe vedieť v každom zápase, čo je vidieť aj na obranách súperov, ktoré si naňho dávajú čoraz väčší pozor.

Vo Wheelerovom rebríčku obsadil ôsme miesto. Vyzdvihol predovšetkým jeho potenciál, píše o tom, že má na svoju postavu veľmi šikovné ruky.

"Tím, ktorý si ho vyberie, staví predovšetkým na jeho potenciál, ktorý patrí medzi najvyššie na drafte," dodáva expert.

Popradský forvard Filip Mešár obsadil v rebríčku 21. pozíciu, čo zodpovedá postaveniu v druhej polovici prvého kola.

"Som veľmi veľkým fanúšikom Mešárovej hry," zdôveril sa Wheeler. "Je to prvotriedny korčuliar, ktorý rád hrá s pukom na hokejke, dokáže hrať po obvode klziska aj priamo v strede a dokáže využiť priestor ako na prihrávky, tak na využitie svojej štipľavej strely.

Existujú však obavy, že v sebe nemá ten rozdielový ofenzívny faktor (hoci je vynikajúci vo viacerých oblastiach), a že nie je dostatočne fyzicky vybavený na to, aby sa v NHL zaradil k špičke."

Wheeler v článku spomenul aj meno útočníka Alexa Šoteka. Osemnásťročný rodák z Popradu sa však nezmestil medzi najlepších 64 mien.

Najväčší český talent, obranca David Jiříček, si v rankingu vyslúžil deviate miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Odborník vychvaľuje Nemca do nebies. Môže byť najlepší od Cháru, tvrdí